Pripreme za novu sezonu

Rukometaši Zameta namjerava krenuti s treninzima: “Stanka je prevelika…”

Igor Duvnjak

Valter Matošević/Foto Arhiva NL

Valter Matošević/Foto Arhiva NL

Kada odluče oni iznad mene, znači predsjednik kluba i uprava, kada oni kažu da može, onda ćemo krenuti - kaže trener Valter MatoševićRIJEKA Rukometaši Zameta su se kao brojni Hrvatice i Hrvati itekako naodmarali, druga je stvar što nitko ne bi nikome poželio takav odmor, prestanak aktivnosti koja je zaustavila svih. Zamećani su naprasno završili sezonu kao i svi hrvatski rukometni klubovi, prvenstvo je prekinuto, nema ispadanja iz Paket 24 Premier lige niti ulaska u nju, može se samo razmišljati o novoj sezoni. Riječki premijerligaš je u međuvremenu u procesu toliko čekanoga povratka igrača na parket drage im zametske dvorane, po svemu sudeći to je pitanje dana.


– Kroz koji dan bismo se trebali dogovoriti o početku treninga – kaže trener Riječana Valter Matošević. – Trebamo vidjeti hoćemo li početi vježbati ovog tjedna ili nećemo. Jasno, ako počnemo, poštovat ćemo sve odredbe nadležnih tijela za borbu protiv pandemije koronavirusa. Mislimo na nužnu dezinfekciju te na ostale upute Kriznog stožera. Znači, u skupini mogu biti četvorica igrača plus trener, jasno među igračima neće biti nikakvog kontakata, nema dodirivanja. Radili bismo više individualno i na snazi. Vježbali bismo tako mjesec dana, mislim da je to potrebno s obzirom na ovu pauzu koju smo imali i koja traje previše. Mi ne znamo kada će početi iduća sezona, prvenstvo bi navodno trebalo započeti sredinom rujna. Stoga bi početkom kolovoza trebalo krenuti s pripremama, ali s druge strane prevelika je to pauza od pet mjeseci bez natjecateljskih utakmica. »Prelomili« bismo sada tu stanku u ovih mjesec dana s tri treninga tjedno, čisto da igrači budu u jednom tonusu kada je riječ o fizičkoj snazi i o šutu tako da bi nam onda bilo lakše raditi u kolovozu.


Momčad i trener čekaju još odluku vodstva kluba o tome kada će ući u dvoranu.
– Kada odluče oni iznad mene, znači predsjednik kluba i uprava, kada oni kažu da može, onda ćemo krenuti.


Sportaši i razne lige su »čardaci ni na nebu ni na zemlji«, treneri su također u specifičnoj situaciji, određivati će treninge s igračima koji jako dugo nisu vježbali skupa i iza kojih je vrlo duga pauza.


– U ovoj pauzi igrači su radili individualno tako da neće biti fizički zapušteni, već će doći spremni. Vjerujem da su dečki bili odgovorni i da su vježbali. Nema sada tu puno neke mudrolije. Radit ćemo individualno, bez ikakvog kontakta. Bazirat ćemo rad na vježbanju šuta i na snazi.
Pritom nema neke velike žurbe jer je eventualni početak nove sezone jako daleko. Ispada da će Zamećani kao i mnogi drugi sportaši imati pripreme u dva dijela.


– Vremena do nove sezone ima dosta, ali želim da sada odradimo barem ovih mjesec dana treninga i onda da se igrači tijekom ljeta iskupaju, da se odmore, premda s druge strane ne znam od čega se trebaju odmarati. Neka se psihološki spreme za ono što nas čeka u sezoni 2020./21. Znači, mjesec dana treninga i onda pauza nakon koje bismo u kolovozu krenuli u pripreme za novu sezonu. Takav je naš plan – poručio je Valter Matošević.