Španjolska

Rubiales dobio zabranu prilaska nogometašici koju je poljubio. Prijeti mu i veća kazna

Portal Novilist.hr

Reuters

Reuters

Rubiales je u ekskluzivnom intervju Piersu Morganu objavio da odlazi s funkcije predsjednika Španjolskog saveza, kao i potpredsjednika Izvršnog odbora UEFA-e. Iako, Rubiales i dalje tvrdi kako je poljubac bio sporazuman



MADRID U tijeku je suđenje donedavnom predsjedniku Španjolskog nogometnog saveza Luisu Rubialesu zbog kobnog poljupca tijekom dodjele medalja na Svjetskom prvenstvu za nogometašice. Jenni Hermoso tužila ga je za seksualno zlostavljanje i prisilu, odnosno poljubac u usta protiv njene volje, a tužitelj je od suca zatražio Rubialesovu zabranu prilaska nogometašici na bliže od 500 metara, što je i prihvaćeno. U slučaju da ga se osudi, Rubialesu prijeti novčana kazna ili do četiri godine zatvora.


Hermoso je tijekom live streama na Instagramu rekla da joj se nije svidio Rubialesov potez. On se na poljupcu inače nije zaustavio, već ju je u svlačionici zagrlio i govorio: “Idemo se vjenčati na Ibizu.”


Rubiales je u ekskluzivnom intervju Piersu Morganu objavio da odlazi s funkcije predsjednika Španjolskog saveza, kao i potpredsjednika Izvršnog odbora UEFA-e. Iako, Rubiales i dalje tvrdi kako je poljubac bio sporazuman.




– Ono što smo imali je spontani, zajednički čin, čin na koji smo oboje pristali, koji je bio vođen emocijama trenutka. Poljubac je 100 posto bio neseksualan – rekao je u intervjuu Piersu Morganu.


– Ja sam je pitao ‘mogu li te na brzinu poljubiti?’, što je kod nas u latinskoj kulturi normalno. Na brzinu sam je poljubio, mislim da me jednom-dvaput potapšala o bok i to je to. Bez ikakve seksualne konotacije ili bilo čega, samo trenutak sreće i izraz velike radosti.