ŠVICARAC SE VRAĆA 2022.

Roger Federer najavio povratak, nastupit će na jednom od svojih najdražih turnira

Hina

Foto Reuters

Foto Reuters

Federer je osam mjeseci ranije najavio kako će nastupiti na travnatom ATP turniru u Halleu, što je jedna od posljednjih provjera prije dolaska u Wimbledon.BASEL Nekada najbolji svjetski tenisač Roger Federer oporavlja se od čak tri operacije koje je obavio na koljenu i priprema se za povratak na terene tijekom 2022. godine.


Tako je Federer već sada, osam mjeseci ranije, najavio kako će nastupiti na travnatom ATP turniru u Halleu što je jedna od posljednjih provjera prije dolaska u Wimbledon.


Halle je tijekom veličanstvene karijere bio jedan od najdražih turnira Federeru te ga je osvajao jubilarnih deset puta, a rana najava novog dolaska u Halle samo je dokaz kako će 40-godišnji Federer u samom smiraju svoje karijere najveći naglasak staviti na kratkom dijelu godine kada se igra na travnatoj podlozi. Dakako, najveći pokušaj trebalo bi ostati novo osvajanje Wimbledona.
Trenutačno je Federer na 15. mjestu ATP ljestvice. Tijekom 2021. godine je igrao na samo pet turnira (Doha, Ženeva, Roland Garros, Halle i Wimbledon). Grand Slam u Londonu, gdje je tijekom karijere slavio čak osam puta, bio je posljednji prije stanke koja traje i dalje, a ove godine je u Wimbledonu dogurao do četvrtfinala gdje je ispao od Hurkacza.