Prva HNL

RIJEKA – DINAMO 3:3 KRAJ! Bijeli uspjeli prokockati vodstvo 3:0, Modri se vratili preko dva penala

Portal Novilist.hr

DVA POGOTKA - Josip Drmić slavi s Robertom Murićem/Foto Mateo LEVAK

DVA POGOTKA - Josip Drmić slavi s Robertom Murićem/Foto Mateo LEVAK



RIJEKA Na Rujevici se od 17.05 sati igra derbi kola. Prvoplasirana Rijeka dočekuje drugoplasirani Dinamo, koji ima bod manje od Bijelih, kao i utakmicu manje.


Prošli je susret između ove dvije momčadi završen rezultatom 3:3, a u današnju utakmicu i Modri i Bijeli ulaze s oslabljenim kadrom. Goran Tomić ima problema s obranom s obzirom da su ozlijeđeni Galović, Galešić i Braut, dok su upitni i Smolčić te Tomečak. S reprezentativnog okupljanja se ozlijeđen vratio i Bušnja.


Kod Modrih sigurno neće biti Ademija, dok su upitni i Oršić te Franjić.




Stigli su službeni sastavi. Tomečak ipak nije spreman, dok je Smolčić u prvoj postavi te će zajedno s Escovalom, Velkovskim i Vukčevićem činiti zadnju liniju. Selahi i Pavičić su na poziciji zadnjih veznih, dok su Murić i Ampem na krilima, a Vučkić iza špice Drmića. I kod Dinama će ipak zaigrati Oršić i Franjić, koji su u prvoj postavi.


Foto galerija: Navijači na derbiju Rijeka - Dinamo Foto: Mateo Levak



90+7. minuta KRAJ! Na kraju ipak podjela bodova, rezultat isti kao u posljednjem derbiju igranom 1. kolovoza.


89. minuta Blizu je ovo bilo, Tolić je u skoku glavom pogodio pored vratnice.


82. minuta GOL! Sada su Modri ipak uspjeli izjednačiti, Andrić je glavom poentirao pored nemoćnog Zlomislića.


76. minuta Zabio je Oršić pogodak za izjednačenje, ali ga je sudac nakon gledanja VAR snimke poništio zbog ranijeg prekršaja na Selahiju.


70. minuta Menalo je žestoko srušio Ampema, dobio je samo žuti karton, iako je ovo trebao biti crveni. S tribina se čuju povici “Cigani”.


65. minuta GOL! Petković je opet bio precizan.


64. minuta Evo još jednog penala za Dinamo, sudac je nakon pregleda VAR snimke ustvrdio da je igranje rukom Velkovskog za penal.


58. minuta GOL! Petković je bio siguran s bijele točke.


57. minuta PENAL ZA DINAMO! Vučkić je napravio prekršaj na Šutalu.


54. minuta Opet Rijeka prijeti preko lijeve strane, Vukčević je odigrao za Drmića, čiji je udarac blokiran.


50. minuta Prilika Rijeke! Ampem je uzeo jednu loptu, dok je Murić povukao kontru i došao do kaznenog prostora Modrih. Pokušao je odigrati s Vučkićem, ali ništa od toga.


46. minuta Krenuo je drugi dio. Modri su napravili trostruku izmjenu, u igri su Menalo, Andrić i Šutalo, a izašli su Lauritsen, Čop i Leovac.


45. minuta Kraj prvoga dijela! Sjajna Rijeka razbila je nemoćne goste u prvome dijelu.


42. minuta GOOOL! Velkovski je zabio glavom nakon ubačaja Murića iz slobodnjaka. Briljantna Rijeka razbija nemoćne Modre.


38. minuta GOOOL! Sjajna Rijeka je povećala vodstvo ponovo preko Drmića, koji je pokupio jednu odbijenu loptu nakon što je Livaković obranio pokušaj Vučkića.


37. minuta Leovac je požutio nakon što je srušio Ampema.


Foto galerija: Prva HNL: Rijeka - Dinamo Foto: Mateo Levak


33. minuta Murić je potegnuo s desne strane iz slobodnjaka ravno prema golu, lopta je otišla preko grede.


29. minuta Riječani prijete preko lijeve strane na kojoj dirigira Vukčević, sada su Bijeli opet imali korner, ali su se Modri obranili.


22. minuta Riječani drže loptu u svojim nogama, imali su i dva kornera, koje je izveo Murić, ali je obrana Dinama ubačaje izbila iz peterca.


11. minuta Zlomislić je obranio opasan udarac Oršića.


9. minuta Ubrzo nakon pogotka Bijeli su se opet sjurili u šesnaesterac gostiju, Vukčević je ubacio s lijeve strane, a lopta je dirala ruku Ivanušeca, koju je držao uz tijelo. Sudac se nije oglasio.


7. minuta GOOOL! Sjajna akcija Bijelih, Ampem se sjurio u kontru, dodao Drmiću koji je s nekih 18 metara zatresao mrežu!


5. minuta Obje ekipe oprezne na samom startu, bez prilika u prvih pet minuta.


1.minuta Krenuo je derbi na Rujevici!


RIJEKA – DINAMO 3:3


Stadion HNK Rijeka na Rujevici. Sudac: Igor Pajač (Sv. Ivan Zelina). Strijelci: 1:0 Drmić (7′), 2:0 Drmić (38′), 3:0 Velkovski (41′), 3:1 Petković (58′-pen), 3:2 Petković (65′-pen), 3:3 Andrić (82′). Žuti karton: Leovac, Franjić, Menalo, Oršić (Dinamo), Velkovski (Rijeka).


RIJEKA (4-2-3-1): Zlomislić, Escoval, Velkovski, Smolčić, Vukčević (od 89′ Jurišić), Selahi, Pavičić (od 88′ Liber), Murić, Vučkić (od 76′ Čerin), Ampem, Drmić (od 88′ Obregon).


DINAMO (4-2-3-1): Livaković, Ristovski, Lauritsen (od 46′ Menalo), Theophile, Leovac (od 46′ Šutalo), Mišić, Franjić, Ivanušec, Petković, Oršić, Čop (od 46′ Andrić).



Standings provided by SofaScore LiveScore