SuperSport Kup

RIJEKA – DINAMO 1:3! Rijeka ostala bez trofeja. Sezonu završava s dva druga mjesta

Portal Novilist.hr

Foto V. KARUZA

Foto V. KARUZA

Bijeli su uvjerljivo poraženi u uzvratu finala



RIJEKA – Nogometaši Rijeke nisu uspjeli uzeti sedmo Rabuzinovo sunce. Dinamo je slavio u uzvratu na Rujevici i to itekako uvjerljivo. Već je nakon prvog poluvremena bilo 0:2, dok je u 82. minuti Bulat stavio “točku na i”.


Foto galerija: Rijeka - Dinamo - atmosfera na početku utakmice Foto: Vedran Karuza



90+4. minuta KRAJ! 


90+2. minuta GOOOOOL! Fruk je iz slobodnjaka zabio utješan gol…




82. minuta GOL! Rijeka je sada i službeno ostala bez trofeja. Bulat je pogodio nakon odlične asistencije Petkovića za previsoko vodstvo Dinama.


72. minuta Hoxha je skoro zabio i treći gol Dinama, nakon što je Baturina povukao loptu i riješio se svojih čuvara. Zlomislić je spasio Riječane.


71. minuta Ivanović ulazi umjesto Selahija. Sopić sve daje u napad.


62. minuta Odlična šansa Dinama i još bolja obrana Smolčića! Baturina je izvrtio igrače Rijeke i proslijedio Hoxhi, koji je pucao iz blizine, ali Smolčić je klizećim startom to blokirao.


56. minuta Goda i Obregon su izašli, dok su na terenu Čabraja i Marić.


54. minuta Prva šansa u drugom dijelu. Obregon iz blizine glavom šalje loptu malo preko grede. Bio je to zicer Rijeke.


48. minuta Janković pada malo dalje od kaznenog prostora, ali sudac kaže da nema prekršaja. Ali zato je bio malo kasnije na Ademiju…


46. minuta Krenuo je drugi dio. Rog je zamijenio Sučića, koji je bio u opasnosti zbog žutog kartona. Kod Rijeke je izašao Pjaca, a ušao Janković.


45+1. minuta Kraj prvog dijela!


42. minuta GOL! Hoxha je odlučio proslijediti loptu Baturini, koji iz sredine s nekih 19 metara poteže i pogađa za veliko vodstvo Dinama.


28. minuta GOL! Rijeka je bila opasnija cijelo vrijeme, a onda primila gol. Sučić je iskosa desno pogodio suprotni kut. Akciju je započeo Petković, koji je dao Hoxhi, a ovaj proslijedio desno usamljenom Sučiću. Riječanima sada trebaju dva pogotka!


Foto galerija: Finale kupa Rijeka - Dinamo Foto: Sergej Drechsler, Vedran Karuza


24. minuta Prvi zadatak za Zlomislića. Obranio je opasan udarac Petkovića, ali lopta se odbila srećom do igrača Rijeke koji je loptu poslao u korner.


20. minuta Rijeka napada i napada, dok je Dinamo nevidljiv. Obregon se sada sjurio i tukao iskosa, ali bilo je to presporo. Lopta je prošla pokraj vratnice.


19. minuta Velika šansa Rijeke! Nakon kornera Radeljić je bio najviši u skoku i glavom loptu poslao mrvicu iznad grede!


13. minuta Bomba Pašalića, Nevistić se dobro protegnuo i obranio odličan udarac igrača Rijeke.


9. minuta Nevistić je obranio zicer Obregona, ali na kraju je ipak bilo i zaleđe.


3. minuta Odlična prilika Rijeke već na samom startu. Nakon kornera je lopta došla do Fruka koji je potegao iz voleja, da bi lopta u gužvi pogodila Obregona. Nevistić je na kraju obranio pokušaj napadača Rijeke.


1.minuta Krenula je utakmica!


Stigao je sastav Rijeke. U odnosu na prvi susret finala samo je jedna promjena. Na poziciji špice ne kreće ni Ivanović ni Marić, već – Obregon. Iza su već standardno Pjaca, Hodža, Fruk i Pašalić, dok je Selahi zadnji vezni. I zadnja linija je ostala ista – Smolčić, Radeljić, Mitrović te Goda.


Uoči utakmice: Podršku su Bijelima poslali i bivši igrači Rijeke. Javili su se Franko, Zuta, Kvržić, Čolak…


RIJEKA – DINAMO 1:3


Stadion Rujevica. Sudac: Jakov Titlić (Potravlje). Strijelci: 0:1 Sučić (28′), 0:2 Baturina (42′), 0:3 Bulat (82′), 1:3 Fruk (92′).


RIJEKA (4-1-4-1): Zlomislić, Smolčić, Mitrović, Radeljić, Goda, Selahi, Pašalić, Fruk, Hodža, Pjaca, Obregon.


DINAMO (3-4-1-2): Nevistić, Pierre-Gabriel, Ristovski, Theophile-Catherine, Ogiwara, Sučić, Mišić, Ademi, Baturina, Petković, Hoxha.