Vaterpolo

Riječki vaterpolisti poraženi u Kragujevcu, Radnički opet prejak za umorne Primorjaše

Igor Duvnjak

JEDAN GOL U PORAZU - Tin Brubnjak/Foto ARHIVA NL

JEDAN GOL U PORAZU - Tin Brubnjak/Foto ARHIVA NL

Riječke "kapice" doživjele su novi posrtaj u nizu na povratku iz Atene gdje su poražene u četvrfinalu Europskog kupa od Vouliagmenija (14:9)



KRAGUJEVAC Utakmica 4. kola Premier Regionalne lige vaterpolista za poredak od 6. do osmog mjesta: Radnički – Primorje Erste bank 12:8 (3:2, 1:1, 5:2, 3:3). Plivalište u Kragujevcu.


RADNIČKI: Virijević, Kojić, Stanojević, F. Janković 3, Ranđić, Gavrilović 1, Adeishvili, Dadvani 1, M. Janković 5, Vićković, Šulc, Tsvetanov, Todorovski 1, Antić 1.


PRIMORJE ERSTE BANK: M. I. Čubranić, L. Babić, Kadivec, Tončinić, Brubnjak 1, Brguljan, N. Čubranić 3, K. Babić, Burburan, Te Riele 2, Crippa, Paparić 2, Jurić, Vuković.




Vaterpolisti Primorja Erste bank doživjeli su i drugi poraz od Radničkog u u Regionalnoj ligi u uzvratnom ogledu borbe za poredak od šestog do osmog mjesta. Riječke “kapice” doživjele su novi posrtaj u nizu na povratku iz Atene gdje su poražene u četvrfinalu Europskog kupa od Vouliagmenija (14:9).


Centar Lovro Paparić nakon hrvanja na dva metra i napadač Niko Čubranić iz kontranapada obilježili su bolji start Primorjaša u kragujevačku utakmicu, ali su se domaći “Radnici” pribrali do sredine prve četvrtine. Emitirali su uskoro seriju od tri pogotka zaključenu golom Filipa Jankovića za prvo vodstvo domaćina, prednost 3:2 poslije prve četvrtine.


Jedno riječko izjednačenje uslijedilo je potom početkom druge četvrtine, a onda su konkurenti uplivali u poduže razdoblje u kojem su Kragujevčani stalno odmicali gostima s Kantride dok su ovi zaostajući konstatno za zaveslaj – dva tražili formulu za izjednačenje. Ne samo da je nisu uspjeli pronaći nego je odmicanjem minuta u trećoj četvrtini “procurio krov” gostima, Radnički je prodrmao temelje obrane pred vratrom Maurom Ivanom Čubranićem što se naravno sve itekako odražavalo na rezultatu.


Sredinom te četvrtine odmah nakon Filipa Jankovića među strijelce se uvrstio i Bogdan Gavrilović, uskoro i Marko Janković, dovoljno da novom serijom 3:0 domaće “kapice” snažno najave pobjedu (8:4) nepune četiri minute prije posljednjeg odmora.


Riječki je napad uglavnom prijetio “pištoljem na vodu” pa su srpski domaćini, efikasni u napadu dok im obrana nije bila na velikim iskušenjima, visokim vodstvom 9:5 uplivali u posljednju četvrtinu.


Već u svom prvom napadu tog posljednjeg čina uspjeli su poentirati, kako su poveli s visokih pet golova razlike automatski su zorno dokazali tko će biti pobjednik ovog dvoboja. Preostale minute tog završnog čina protekle su u nastojanju gostiju da barem djelomično umanje nastalu štetu, ali nisu uspijevali prići na bliže od tri gola razlike. Na koncu su domaćini sačuvali visoku prednost i pobijedili riječke goste 12:8.