Premijerligaška utrka

Riječki rukometaši poraženi na otvaranju sezone, Zamećani posustali u drugom poluvremenu

Igor Duvnjak

ČETIRI POGOTKA - Dino Islamović donio je posljednje izjednačenje/Foto M. LEVAK

ČETIRI POGOTKA - Dino Islamović donio je posljednje izjednačenje/Foto M. LEVAK

Islamović je pogodio za 28:28, bilo je to 12. izjadnačenje na utakmici. Bio je to labuđi pjev Riječana, Sesvete je, nezaustavljivo u napadu, odjurilo do bodova



RIJEKA Rukometaši Zameta su krivom nogom zakoračili u premijerligašku utrku, nakon dominacije u prvom dijelu, u nastavku ih je Sesvete nadmašilo 32:30 poslije nadmudrivanja protkanih s čak 12 izjednačenja.


Zamet – Sesvete 30:32

Utakmica prvog kola Paket24 Premijerlige rukometaša – skupina B: Zamet – Sesvete 30:32 (16:14). Centar Zamet. Gledatelja 100. Suci: Mikelić, Paređina (Solin).
ZAMET: Vučko 3 (2), Grbavac, Ljevar 1, Njegovan 3, Islamović 5, Sorić, Tomaš 2, Smokrović, Milih, Visković, Mrakovčić 5 (1), Devčić 1, Pikec 5, Kvastek 5, Perkov.
SESVETE: Perić, Krndelj 8, Topić, Raužan, Žaja 3, Papić, Strbad 3, Dumenčić 12 (4), Purić, Vusić 4, Neralić 2, Šuker, Krešić, Gavrić 1, Hršak 1, Finek.
Sedmerci: Zamet 5 (3), Sesvete 6 (4). Isključenja: Zamet 6, Sesvete 8 minuta.

Brzometnom serijom 3:0, golovima Marka Pikeca, iskusnika Damira Vučka te Dina Islamovića protiv sesvetske zone »6-0«, domaćini su u 5. minuti došli do prednosti 3:1. Uplovilo se potom u razdoblje igre u kojem su gosti kaskali za Zamećanima, koji su do približavanja sredine poluvremena održavali pogodak, dva prednosti.


Foto galerija: Premijer liga rukometaša: Zamet - Sesvete Foto: Mateo Levak




U 15. minuti, nakon efektnog gola Nikole Njegovana za 8:5, trener gostiju Silvio Ivandija, nekad istaknuti igrač Zameta, a sada trener Sesveta, posegnuo je za minutom odmora. Nije bilo brzog efekta, brzi Pikec je povećao u kontri na 9:5.


Viđeni su tada napadački propusti domaćina te je uspkos jednoj sjajnoj obrani Marina Sorića razmak postao minimalan, golom Žaje u 24. minuti je 11:10. To nije obeshrabrilo Zamećane, Marko Mrakovčić im je donio 14:11 u 27. minuti. Pala je njihova tenzija u napadu i obrani, Dumenčić je sedmercem u 28. minuti ostvario drugo izjednačenje (14:14) u gostujućoj seriji 3:0.


U finišu su reakcijom, brzom kao u akcijskom filmu, Nikola Njegovan izvana i istaknuti pivot Tomislav Kvastek kontrom istekom 30. minute donijeli svojima novu prednost (16:14).


U nekoliko minuta nastavka Sesvete su uspjele izjednačiti (17:17), a kod 18:18 Zamet je zbog isključenja Pikeca ostao s igračem manje, kaznio ga je nezaustavljivi Krndelj za prvo vodstvo Sesveta, 19:18 u 37. minuti. U napadu Riječana su umjesto vala počele stizati kapi te je uz čak sedam izjednačenja do sredine nastavka Sesvete imalo po gol viška.


U 50. minuti su poveli 27:25, rešetajući u nastavku riječku mrežu. Domaći trener Igor Marijanović je pozvao minutu odmora, ekipa je reagirala, Islamović je pogodio za 28:28. Bio je to ipak labuđi pjev Riječana, Sesvete je, nezaustavljivo u napadu, odjurilo do bodova.