Korak naprijed

Riječki playmaker postao novi član Splita: “Nadam se trofejima, a velike zahvale idu Mulaomeroviću”

Katarina Blažević

Foto PIXSELL

Foto PIXSELL

Bez njegovih savjeta i svega što smo prošli u zadnje tri godine ne bih bio tu gdje jesam. Nadam se da će nam se jednoga dana putevi ponovo sresti - kaže Vito Kučić



RIJEKA Riječanin Vito Kučić postao je novi član ABA ligaša i košarkaškog velikana Splita. Gotovo šest godina nakon što je još kao kadet iz Kvarnera 2010 prešao u zagrebačku Cedevitu, u kojoj se uspješno nastavio razvijati te je stigao i do statusa reprezentativca, 21-godišnji razigravač je napravio korak više u svojoj karijeri.


Transfer se jučer ostvario iz vedra neba, odnosno nakon što je Lovro Gnjidić iz Splita prešao u beogradsku Megu, gdje je zamijenio Nikolu Topića koji je otišao put Crvene zvezde. Zbog toga su u Splitu brzo krenuli tražiti zamjenu, a nju su pronašli u još jednom mladom i perspektivnom igraču, koji je ove sezone u ABA 2 ligi za Cedevitu Junior u prosjeku zabijao 16.1 poen uz 7.7 asista po utakmici, dok je u domaćem prvenstvu bilježio 11.8 poena i 5.3 asistencija.


Kučić je potpisao do ljeta 2027. godine, a zasad će igrati samo u ABA ligi. Na završnici Kupa Krešimira Ćosića neće smjeti zaigrati jer je već nastupio za drugi klub u osmini finala, a pravo nastupa u FAVBET Premijer ligi ima tek od 8. ožujka, odnosno početka trećeg kruga.




– Naravno da sam uzbuđen, ipak sam dobio priliku igrati u tako velikom klubu s velikom poviješću. To je sigurno korak naprijed za mene i jedno novo iskustvo, koje će mi, nadam se, doprinijeti u karijeri, a zasigurno priželjkujem i trofeje sa Splitom.


Velike zahvale idu mojem dosadašnjem treneru Damiru Mulaomeroviću, bez čijih savjeta i svega što smo prošli u zadnje tri godine ne bih bio tu gdje jesam. Zahvaljujem mu puno na tome i nadam se da će nam se jednoga dana putevi ponovo sresti – rekao je Vito Kučić, koji je inače svoje prve košarkaške korake napravio u Zametu, otkud je potom otišao u Kvarner 2010.