Kristian Fućak

Riječki napadač u dresu Gorice uoči susreta s Bijelima: “Matematika je jasna, idemo po tri boda”

Davor Petrović

ŠEST PROLJETNIH GOLOVA - Kristian Fućak/Foto PIXSELL

ŠEST PROLJETNIH GOLOVA - Kristian Fućak/Foto PIXSELL

Postigli smo lijepe rezultate u zadnja dva mjeseca, ali ne smijemo poletjeti zbog toga jer još uvijek smo zadnji - tvrdi riječki napadač Turopoljaca



VELIKA GORICA Do prije dva mjeseca Gorica je bila »hodajući mrtvac« HNL-a, odnosno klub koji je većina ljubitelja nogometa doživljavala kao sigurnog putnika u niži stupanj natjecanja, a danas s puno optimizma i samopouzdanja očekuje nedjeljni dvoboj s Rijekom.


– Svi su nas bili otpisali, ali mi smo vjerovali u ono što radimo s našim trenerom. Smatram da u svlačionici imamo jako puno kvalitete za našu ligu. Mislim da ova ekipa ne zaslužuje zadnje mjesto na ljestvici, ali to je nogomet. Ne početku ovog dijela sezone bili smo u velikom grču zbog situacije na ljestvici, a sada je puno lakše i ljepše trenirati, kada vidimo da se sav uloženi trud isplatio – kaže Kristian Fućak, koji je ovog proljeća u uspjehe Gorice ugradio šest golova.


Znači, vi vjerujete da će Gorica preskočiti Šibenik, možda već u nedjelju?


– Postigli smo lijepe rezultate u zadnja dva mjeseca, ali ne smijemo poletjeti zbog toga jer još uvijek smo zadnji. Iako smo uhvatili priključak, pred nama je još puno posla. Iskreno, protiv Rijeke bi me zadovoljila samo tri boda. Naporno radimo na treninzima, a pobjede su nam potrebne. Poštujemo sve što je Rijeka napravila u drugom dijelu sezone, ali mi pred svojim navijačima idemo po pobjedu. Na isti način smo se postavili i kada nam je nedavno došao Dinamo. U našoj poziciji matematika je vrlo jednostavna. U prošlom kolu smo pobijedili Šibenik i uhvatili priključak, ali još uvijek nismo ništa napravili jer smo i dalje zadnji. Prema tome, protiv Rijeke idemo po tri boda.


Može li se Gorica oduprijeti euforiji koja u pravilu prati ovako uspješan niz rezultata?




– Iskreno, to kod nas sigurno nije problem. Kao prvo, naš trener Željko Sopić nas zna itekako dobro spustiti na zemlju i vratiti u realnost. Zatim, u svlačionici imamo karakterne dečke. Ova momčad je birana klapa i uvijek daje maksimum, i na treninzima, i na utakmicama. Imamo mlade igrače koji će po meni napraviti velike karijere i dosta iskusnih. Zbog toga mislim da smo opasni za svakog suparnika u HNL-u, što smo i pokazali u proteklih nekoliko kola. Postoji osjećaj sreće zbog pobjeda, ali svima nam je jasno da još nismo ništa napravili, kada je u pitanju naš zajednički cilj.


Nakon prvog dijela sezone Rijeka vam je bila susjed na začelju, a sada je na suprotnoj strani ljestvice. Kakvu utakmicu očekujete?


– Po rezultatima iz ovog dijela sezone, Rijeka ima najbolji učinak, i to puno govori. Da su tako krenuli otpočetka, sada bi bili ozbiljan kandidat za naslov prvaka. No, i u prvom dijelu sezone sam znao da nema teoretske šanse da Rijeka kraj sezone dočeka u borbi za ostanak. Jednostavno, to je drugi-treći klub u Hrvatskoj, a jesen je bila malo duže loše razdoblje, u kojem se malo izgubilo samopouzdanje. Sada Rijeka stvarno sjajno izgleda pod vodstvom Sergeja Jakirovića. To mi je posebno drago zbog malog Frigana i Hodže, s kojima sam igrao u Orijentu. Dobri smo i njih baš pratim. Međutim, sada ćemo biti na suprotnim stranama terena i želim ih pobijediti. Drago mi je da odlično igraju za Rijeku, ali nadam se da će u nedjelju imati loš dan.