Vaterpolo

Riječki kapetan reprezentacije uoči derbija sa Srbijom: “Svi ćemo igrati za svog suigrača Burića”

Igor Duvnjak

Ivan Krapić/Foto PIXSELL

Ivan Krapić/Foto PIXSELL

U našoj reprezentaciji uistinu sve štima. Bila nas je malo pritom poremetila kazna za Burića. To je presedan, momak je kažnjen na temelju podvodne snimke i to s čak tri utakmice - kaže Krapić



RIJEKA Ivan Krapić, ugledno primorjaško ime, nastavlja višedesetljetnu riječku tradiciju za isticanje, kao Zoran Roje u bivšoj državi te Samir Barać u Hrvatskoj, jedan je od riječkih kapetana reprezentacije. Kao i njegovi suigrači, razmišlja o današnjem punom pogotku protiv Srbije i plasmanu u polufinale SP-a.


– Znamo tko su Srbi, to su olimpijski pobjednici, ali sada želim ponoviti ono što sam još ranije isticao, da vjerujem u potencijal naše momčadi – kaže Ivan Krapić. – Vjerujem u kvalitetu naše ekipe. Smatram da ih možemo pobijediti. Vidio sam da najavljuju zlatnu medalju. I to je u redu, neka se osjećaju favoritima. Gledajući iz našega kuta, znam da neće biti lako, ali znajte da sigurno neće lako biti niti njima. Uostalom, kome uopće može biti lako u jednoj ovakvoj utakmici? Nikome.


Raspoloženje u hrvatskoj momčadi je na zavidnoj razini, nije ga pokvarila niti drastična kazna Buriću od čak tri utakmice neigranja.




– U našoj reprezentaciji uistinu sve štima. Bila nas je malo pritom poremetila kazna za Burića. To je presedan, momak je kažnjen na temelju podvodne snimke i to s čak tri utakmice. To se nikada nije dogodilo. Po toj logici, ako ćemo gledati podvodne snimke, može svatko biti kažnjen jer znamo kakav je vaterpolo sport. No, pustimo sada to, pred nama je utakmica sa Srbijom, svi ćemo igrati za svog suigrača Burića.