Leo Cvetković

Riječki boksač poražen od Ukrajinca na Bocskai memorijalu u Debrecenu, favorit ostavio bolji dojam na suce

Igor Duvnjak

Leo Cvetković/Foto: PIXSELL

Leo Cvetković/Foto: PIXSELL

Tri suca dala su minimalnu prednost 29:28, dvojica 30:27. Cvetković je od početka nametnuo inicijativu, napao Ukrajinca, koji se odlično kretao i čekao prilike iz kontri



RIJEKA Nakon ispadanja Petra Cetinića, boksača Rijeke, na tradicionalnom, 66. Bocskai memorijalu u mađarskom Debrecenu, poražen je još jedan Riječanin, poluteškaš Leo Cvetković, nekadašnji borac Predatora. koji je sada član Omege Zagreb. Mladi Leo Cvetković je jednoglasnom odlukom sudaca izgubio meč u kategoriji do 80 kg od favorita, Ukrajinca Matveja Razhbe, pri tome tri suca dala su minimalnu prednost 29:28, dvojica 30:27.


Cvetković je od početka nametnuo inicijativu, napao Ukrajinca, koji se odlično kretao i čekao prilike iz kontri. U drugoj rundi obojica su pojačali ritam, kombinacije su postale češće i udarci konkretniji, a Cvetković je još jače pritisnuo u trećoj rundi kad je Razhba češće tražio predah u klinču. Cvetković nije odustajao od napada, no teško je pronalazio put za svoje razorne udarce, a Ukrajinac je tehnički ostavio bolji dojam na suce.


Najbolja hrvatska boksačica i olimpijka Nikolina Ćaćić plasirala se u finale kategorije do 52 kg, pobijedivši Mađaricu Beatu Dudek. U finalu borit će se protiv najbolje boksačice Srbije Nine Radovanović.