EP u boksu

Riječani Leo Cvetković i Petar Cetinić u borbi za prolaz u četvrtfinale EP-a u boksu do 22 godine

Portal Novi list

Leo Cvetković/Foto Arhiva NL

Leo Cvetković/Foto Arhiva NL

Leo Cvetković je u poluteškoj kategoriji do 81 kg pobijedio Čeha Maxima Schejbala s uvjerljivih 5-0



ZAGREB  Trećeg dana natjecanja na Europskom prvenstvu U-22 u Rosetu trojica Hrvata borit će se za prolazak u četvrtfinale i borbe za medalje: Diego Mamić (do 60 kg), Petar Cetinić (do 69 kg) i Leo Cvetković (do 81 kg).


Puljanin Diego Mamić, naš prvak u lakoj kategoriji do 60 kg, bio je slobodan u prvom kolu i prvi put izlazi u ring u osmini finala protiv srpskog reprezentativca Nemanje Gavrilovića (također bio slobodan u šesnaestini finala). Mamića bi pobjeda odvela u četvrtfinale 21. lipnja protiv pobjednika meča između Rusa Vsevoloda Shemkova (drugi nositelj) i predstavnika Njemačke Ahmeta Sora.


Meč osmine finale Mamić – Gavrilović na rasporedu je treći u popodnevnom programu iza 15 sati (prije 15.30 sati) na ringu B.




Riječanin Petar Cetinić u kategoriji do 69 kg u osmini finala borit će se protiv trećeg nositelja, Talijana Gianluigija Malange. Cetinić je Europsko prvenstvo U-22 otvorio uvjerljivom 5:0 pobjedom nad Albancem Xhoijem Eliazijem kao i domaći Malanga protiv Slovaka Misalke.


Meč Cetinić – Malanga u rasporedu je deveti u popodnevnom programu od 15 sati (predviđeni početak do 17 sati) na ringu B.


Riječanin Leo Cvetković (sada u BK Omega Zagreb) u poluteškoj kategoriji do 81 kg u petak je u posljednjem meču večeri, u žestokom meču sa 5:0 pobijedio Čeha Maxima Schejbala. Vjerujemo da mu je ostalo dovoljno snage za novu borbu s trećim nositeljem Fincem Nikitom Nystetdom koji je bio slobodan u šesnaestini finala


Meč Cvetković – Nystadt u rasporedu je peti u večernjem programu od 19 sati (predviđeni početak do 20 sati) na ringu B.


Gabrijel Veočić u kategoriji do 75 kg u petak je pobjedom nad Bugarinom Kiwanom 5:0 osigurao četvrtfinale i meč za medalju u ponedjeljak, 21. lipnja protiv Francuza Morena Fendera.


Prva hrvatska olimpijka Nikolina Ćaćić u četvrtfinalu kategorije do 57 kg borit će se u nedjelju, protiv Ukrajinke Anastazije Kovalchuk koja je borbu za medalju s našom Nikolinom izborila jednoglasnom pobjedom 5:0 nad Nizozemkom Junom Prinssen.