Rukomet

Riječke rukometašice upisale drugu ovosezonsku pobjedu. Zora Markov branila, Zamećanke zabijale

Igor Duvnjak

SEDAM GOLOVA - Ana Debelić/Foto M. LEVAK

SEDAM GOLOVA - Ana Debelić/Foto M. LEVAK

Sjajna golmanica Zora Markov sa 17 obrana, čvrsta i motivirana zona ispred nje te ubojit napad bile su opojan koktel koji je prijao domaćim igračicama, a prisjeo Slavonkama



RIJEKA Igračice Zameta su dobro shvatile poruku trenera Josipa Štokića »moramo početi pobjeđivati«, deklasirale su Osijek osvojivši vrlo važne bodove.


Sjajna golmanica Zora Markov sa 17 obrana, čvrsta i motivirana zona ispred nje te ubojit napad bile su opojan koktel koji je prijao domaćim igračicama, a prisjeo Slavonkama.


Darko Franović, jedno od trofejnih imena kvarnerskog rukometa te ostali simpatizeri Riječanki mogli su im samo na koncu od srca zapljeskati na sjajnoj predstavi. Konačni rezultat govori sve u igri u kojoj je čak dvanaest Riječanki pogodilo mrežu za košarkaških »plus 15«.


Zamet – Osijek 35:20



Utakmica osmog kola Prve lige rukometašica: Zamet- Osijek 35:20 (15:8). Centar Zamet. Gledatelja 200. Suci: Hrvoje Čačić i Frano Josić (Zagreb).


ZAMET: Troskot 1, Debelić 7, Jukan 1, Tabar 2 (2), Pleša 2, Brusić 1, Markov, Stanić 4, Pleše 4, Grozdanić 1, Stručić 3, Černeka 5, Svast, Šutović, Markulinčić 4, Strukar.


OSIJEK: Borac, Josipović 1, Hren 3 (1), Lacković 2, Vuković 1 (1), Šoš 2 (1), Gardaš, Jozanović 2, Malovan 1, Strusa 1, Brkić, Frančić 4, Grgić 2, Vrdoljak 1.


Isključenja: Zamet 8, Osijek 10 minuta. Sedmerci: Zamet 2 (2), Osijek 4 (2).

Čvrsta obrana


Zora Markov je dobro započela utakmicu među vratnicama Zameta, uz ostalo obranila je i sedmerac, od njezinih intervencija gošćama je padao mrak na oči, a Riječankama omogućio onih obećavajućih 6:2 u 10. minuti serijom 3:0 golovima Ane Debelić, Silvije Černeka i Ive Tabar. Ubrzo se ozlijedila Nika Pleše, ali Zora je nastavila s obranama, a minijaturom u režiji koji je izvela Nikolina Pleša te kontrama Ane Debelić već je 11:3 nakon serije čak 5:0.


Približavanjem poluvremena Osječanke su nastojale »sniziti visoki vodostaj«, a Zamećanke ga održati agresivnom i čvrstom obranom, lansirnom rampom za let u brze napade. Riječanke su kišom golova i čak 11 obrana Zore Markov na odmoru vodile 15: 8, no trebale su još »uzeti bodove s pladnja«.


Brod u luci


Debelićeva je već osmim golom povećala na 18:9 u 34. minuti, a Černeka uskoro za »plus deset«, 20:10, sudačkim odlukama usprkos. U 43. minuti Stefani Troskot je zakucala za 24:12 i Zamećanke dodatno približila pobjedi. »Brod je bio u luci, trebalo ga je privezati«, kapetanica Tabar je sredinom nastavka povisila na 26:12, ali riječkoj lavini kao da nije bilo kraja.


Zatrpala je osječku obranu golovima, Jana Markulinčić i Ema Stručić su povećale na čak 28:12. Trener Štokić si je čak mogao dozvoliti luksuz pružanja prilike igračicama s klupe, a da rezultat nije »patio«.


Nemoćne gošće nisu više ni pokušavale zaustaviti jurnjavu kola u provaliju, a Zamećanke su guštirale u posljednjim minutama, čekajući posljedni zvuk sirene i slavljenje osvajanja ovih bitnih bodova, zajednički ples i pjesmu na parketu. Igra i pobjeda su najbolja pozivnica za utorak kada im dolazi ŽARK Split.