Lea Jugovac

Riječka snowboarderica u noći na subotu odradit će svoj prvi nastup na ZOI: “Uzbuđena sam, staza je pravo remek-djelo”

Zlatko Horvat

U ZRAKU - Lea Jugovac/Foto REUTERS

U ZRAKU - Lea Jugovac/Foto REUTERS

Staza je zahtjevna, vrlo je hladno, minus 20 stupnjeva Celzija pa je nakon sat i pol, dva sata treninga jako teško odvoziti, ne osjećate ni ruke ni noge. No, dajem sve od sebe... Nadam se da će u subotu sve proći dobro, da ću spojiti sve željene trikove u svojoj vožnji - kaže Jugovac



RIJEKA Riječanka Lea Jugovac odradila je drugi dan priprema za subotnje kvalifikacije »slopestylea«, jedne od disciplina snowboarda, u Genting Snow Parku u Zhangjiakouu. Skijaški park još zovu Tajni vrt. »Secret garden«.


– Staza izgleda zaista impresivno, sve je predivno napravljeno. Pravo malo remek-djelo. Uz rub staze od snijega je napravljena replika Kineskog zida, koja istovremeno služi kao zaštita od udara vjetra. Staza je jako teška, s nekim skokovima, koji se tu nalaze, susrećem se prvi put ili sam ih rijetko vozila. Zadovoljan sam kako je trening prošao.


Drago mi je da imamo još jedan dan treninga kako bih mogla još neke stvari isprobati i utrenirati se što bolje. Vremenski je dosta nezgodno, otvaranje je navečer, a mi već u subotu imamo nastup u 160 kilometara udaljenom Zhangjiakouu. Srećom, postoje brzi vlakovi, kojima treba oko 45 minuta vožnje. Do ponoći bismo se trebali vratiti u Olimpijsko selo – poručuje Lea.




Subota donosi kvalifikacije »slopestylea«, njen prvi nastup pod olimpijskih krugova.


– Što se tiče nastupa, uzbuđena sam. U finale ulazi 12 najboljih djevojaka i 12 »boardera«. Željela bih na treningu još uvježbati neke trikove, koje sam si zamislila, te u subotu to odvoziti. Staza je zahtjevna, vrlo je hladno, minus 20 stupnjeva Celzija pa je nakon sat i pol, dva sata treninga jako teško odvoziti, ne osjećate ni ruke ni noge. No, dajem sve od sebe… Nadam se da će u subotu sve proći dobro, da ću spojiti sve željene trikove u svojoj vožnji.