Prvenstvo u Samoboru

Riječanke Sgardelli i Lisac osvojile titulu mlađeseniorskih prvakinja Hrvatske u karateu

Ivana Vaupotić

Ema Sgardelli/Foto M. GRACIN

Ema Sgardelli/Foto M. GRACIN

Prvenstvo Hrvatske jedno je od tri natjecanja na kojima se skupljaju bodovi za nastup na Europskom prvenstvu, domaćin kojega će od 17. do 19. lipnja biti Prag. Prvo izborno natjecanje bio je Grand prix Croatia, a posljednje će se održati 15. svibnja u Zagrebu



RIJEKA Ema Sgardelli (Champion) i Laura Lisac (Sokol) osvojile su titulu mlađeseniorskih prvakinja Hrvatske u karateu na prvenstvu, što je prošlog vikenda održano u Samoboru. Ema Sgardelli zlatom se okitila u kategoriji do 50 kilograma pobijedivši u finalu Laru Weismann (Bregana) 5:0, dok je Laura Lisac slavila u kategoriji do 61 kilograma zahvaljujući uvjerljivoj pobjedi u finalu protiv Eme Juričić (Hrvatski dragovoljac) 6:0.


Tea Ostojić (No kachi) osvojila je srebrno odličje u kategoriji do 55 kilograma nakon što je u finalu poražena od Mirte Lovrić (Ipon) 4:8. Na drugu stepenicu pobjedničkog postolja stao je i Anton Baždarić (Opatija), kojeg je u finalu zaustavio Oliver Čule (Croherc) 3:4.
Broncama su se u Samoboru okitili Stella Polonijo (Krk, do 50 kg), Nino Donadić (TAD, do 60 kg), Luka Šipić (No kachi, do 67 kg) i Leo Lazar (TAD, do 84 kg).


Prvenstvo Hrvatske jedno je od tri natjecanja na kojima se skupljaju bodovi za nastup na Europskom prvenstvu, domaćin kojega će od 17. do 19. lipnja biti Prag. Prvo izborno natjecanje bio je Grand prix Croatia, a posljednje će se održati 15. svibnja u Zagrebu.