USPJEH NA JEZERU LEPENICE

Riječanin Josip Štefanić osvojio broncu na završnoj utrci Europskog kupa u orijentacijskom ronjenju

Marinko Krmpotić

Ema Ivetić i Iris Despotović (desno) osvojile su broncu/Foto: M. KRMPOTIĆ

Ema Ivetić i Iris Despotović (desno) osvojile su broncu/Foto: M. KRMPOTIĆ



FUŽINE U poretku nacija nakon treće, ujedno i završne utrke ovogodišnjeg Europskog kupa u orijentacijskom ronjenju, disciplini 5 point course, Hrvatska ima broncu u ženskoj i muškoj konkurenciji, a zlato i srebro u obje kategorje pripale su Češkoj, odnosno Mađarskoj.


Konačan rasplet dogodio se kad su na jezeru Lepenice nedaleko od Fužina održana završna natjecanja na kojima je Hrvatska osvojila još dva odličja, srebro u klupskoj konkurenciji žena pripalo je medulinskoj Mladosti, a u pojedinačnoj konkurenciji broncu je osvojio Josip Štefanić, član KPA »3. maj« iz Rijeke. Od njega je na drugom mjestu bolji bio Tamas Szasz (Csepel klub, Mađarska), odnosno pobjednik Jacub Nemecek (Aqua club Liberec, Češka).


U konkurenciji žena nakon tri utrke sve su medalje osvojile Čehinje iz Aqua Cluba. Pobjednica je Zuzana Dvorakova, druga je Dominika Benešova te treća Ratka Nemečkova. U kategoriji klubova u ženskoj konkurenciji bez premca je Aqua Club Liberec, druga je RKS Mladost Medulin (Hrvatska) te treća Amphora (Mađarska), a kod muškaraca najuspješniji klub je također Aqua Liberec, dok su na drugom i trećem mjestu mađarski klubovi Csepel i BHG.




Završno natjecanje organizirali su vrijedni članovi SRD Viševica Fužine pod pokroviteljstvom Hrvatskog ronilačkog saveza. Punih tjedan dana uz obale jezera Lepenica boravilo je stotinjak natjecatelja i pratećeg osoblja iz Rijeke, Medulina, Pule i Zagreba te nekoliko klubova iz Češke, Mađarske i Ukrajine. Saša Miloš koja je vodila brigu o svim detaljima organizacije zadovoljna je ostvarenim.


– Na kraju smo ipak uspjeli organizirati završnu utrku te nakon Češke i Mađarske broj ovogodišnjih utrka Europskog kupa podići na tri. Rezultatima smo zadovoljni, prvenstveno stoga jer je cijela ova natjecateljska godina ostvarena pod pritiskom pandemije pa je jako teško bilo formirati ekipu. Na ovoj, kao i na prošlotjednoj utrci u Mađarskoj, osmero naših natjecatelja isplivalo je normu za reprezentaciju. Zadovoljni smo i ovim nastupom i normama, a sve skupa nam je jako dobra priprema za skorašnje Europsko prvenstvo, što će uskoro biti održano u Estoniji – rekla je Saša Miloš.