Put u Katar

Riječanin Dragan Skočić s Iranom izborio plasman na Svjetsko prvenstvo, Taremi pogodio za šesti nastup svoje reprezentacije na svjetskoj smotri

Hina

Dragan Skočić

Dragan Skočić

Iran je postao 14. reprezentacija koja je osigurala nastup u Kataru, nakon domaćina, 10 pobjednika skupina europskih kvalifikacija među kojima je i Hrvatska, te Brazila i Argentine



TEHERAN Nogometna reprezentacija Irana, koju vodi hrvatski stručnjak Dragan Skočić, osigurala je u četvrtak plasman na Svjetsko prvenstvo koje će se održati u Kataru od 21. studenoga do 18. prosinca ove godine minimalnom 1-0 (0-0) pobjedom protiv Iraka u Teheranu.


Strijelac jedinog pogotka na utakmici bio je Mehdi Taremi u 48. minuti nakon što je izmaknuo pozornosti dvojici gostujućih braniča.


Ovom pobjedom Iran je osigurao jedno od prva dva mjesta u skupini A posljednjeg kruga azijskih kvalifikacija za SP tri kola prije kraja natjecanja, sada ima 19 bodova, nedostižnih 10 više od trećeplasiranih Ujedinjenih Arapskih Emirata.




Za Iran će to biti šesti nastup na SP, treći uzastopni, a peti u posljednjih sedam svjetskih smotri.


Iran je postao 14. reprezentacija koja je osigurala nastup u Kataru, nakon domaćina, 10 pobjednika skupina europskih kvalifikacija Njemačke, Danske, Francuske, Belgije, Hrvatske, Španjolske, Srbije, Engleske, Švicarske i Nizozemske, te Brazila i Argentine koji su osigurali jedno od prva četiri mjesta u Južnoj Americi.