Paket 24 Premijer liga

Riječani bolji od “fenjeraša”: Zamećanska bura otpuhala Dubrovčane

Igor Duvnjak

PET POGODAKA - Leon Ljevar/Foto V. KARUZA

PET POGODAKA - Leon Ljevar/Foto V. KARUZA

Tony Zarev je pogodio za 32:30, Marin Sorić obranio sedmerac, a Zarev na ulasku u posljednju minutu novim pogotkom potvrdio pobjedu



RIJEKA Zamećanska rukometna bura je u konačnici otpuhala uporne dubrovačke goste, bodovi su ostali Riječanima. Oni su u reviji golova stekli četiri gola prednosti do odmora, u nastavku su je sačuvali i pretvorili u pobjedu.


Zamećani su sa zamuckivanjem počeli rukometnu recitaciju, uz dvije tehničke greške nisu iskoristili i sedmerac (Tin Tomljanović) te su zahvaljujući i tome Dubrovčani u prvih šest-sedam minuta dva puta imali po gol prednosti. Kada se domaća obrana malo stabilizirala, odmah je stvorena baza za munjevite odlaske u kontranapade kojima je razlika brzo rasla. Luka Grgurević i Renato Sulić su iz takvih akcija donijeli prvi opipljiviji kapital domaćima, 9:6. Na isti je način prednost i uvećana kada je Tomljanović sredinom poluvremena lako povisio na 11:7.


Djelotvoran napad


Zahvaljujući djelotvornom napadu domaćini su nastavili održavati 3-4 gola prednosti do isključenja Leona Ljevara po kojem je Dubrovnik smanjio na 13:11. Kod 14:11 domaći golman Marin Sorić je obranio sedmerac pri čemu je dobio snažan udarac u šaku. Istrpio je bol, a na drugoj strani uskoro je ljevoruki Matija Car povisio na 16:12. Produktivni napad je Zamećanima omogućio miran ulazak u završnicu poluvremena, koje su domaći golom Cara dobili 19:15 u igri s devizom “tko da više”, kao kada bi boksači boksali spuštenih ruku.


Dva isključenja




U 33. minuti je prednost Zamećana još opipljivija golom Renata Sulića za 20:15, ali su vješti gosti za samo nekoliko minuta Riječanima od gotovine skoro načinili veresiju, Jurković je smanjio na 20:18, a nakon te serije gostiju 3:0 Tomljanović nije iskoristio sedmerac. Dubrovnik je uskoro imao dva isključena igrača, a Sulić te golman Liridon Zena na prazan gol su strijelci za 23:19.


Ulaskom u posljednju četvrtinu utakmice gosti su prišli na samo 26:24 najavljujući uzbudljiv rasplet, pogotovo što je u 49. minuti samo 27:26. Tony Zarev je pogodio za 32:30, Marin Sorić obranio sedmerac, a Zarev na ulasku u posljednju minutu novim pogotkom potvrdio pobjedu.