PRIPREME U SAD-U

Real pobijedio Juventus, Ancelotti najavio Modrića u udarnoj postavi na startu sezone

Hina

Reuters

Reuters

“Ja Casemira, Kroosa i Modrića zovem 'Bermudski trokut' jer ondje nestaje lopta”, izjavio je Ancelotti nakon susreta odigranog u Los Angelesu.



MADRID – Europski nogometni prvak Real Madrid pobijedio je sa 2-0 Juventusa u posljednoj pripremnoj utakmici odigranoj u SAD nakon čega je trener Carlo Ancelotti potvrdio kako će kapetan hrvatske reprezetacije Luka Modrić biti u početnoj postavi u nadolazećim službenim utakmicama.


“Ja Casemira, Kroosa i Modrića zovem ‘Bermudski trokut’ jer ondje nestaje lopta”, izjavio je Ancelotti nakon susreta odigranog u Los Angelesu.


Bermudski trokut je geografski prostor u Atlantskom oceanu između Bermuda, Miamija i Portorika gdje su kroz povijesti zabilježeni nestanci brodova i zrakoplova.




Ancelottiju je utakmica s Juventusom, lani četvrtoplasiranom momčadi talijanskog prvenstva, poslužila kao generalna proba uoči europskog Superkupa koji će Real Madrid odigrati 10. kolovoza protiv njemačkog Eintrachta u Helsinkiju.


Napadač Karim Benzema zabio je za 1-0 u 19. minuti iz jedanaesterca dok je na konačnih 2-0 povisio ofenzivni Marco Asensio u 69. minuti.


Za “Kraljevski klub” su na sredini terena startali Modrić, Casemiro i Toni Kroos koji od 2015. godine igraju zajedno. Njima je bio priključen i veznjak Federico Valverde. Sva četvorica su travnjak napustila u 64. minuti.


Ancelotti je prošli tjedan izjavio da će novu sezonu otvoriti oni koji su ju i završili jer je europski Superkup nastavak prošle sezone. Lani su osvojili Ligu prvaka, španjolsko prvenstvo i španjolski Superkup.


“Ovoj momčadi nije teško održati glas za pobjedama. Neće im splasnuti želja, to je nemoguće s igračima poput Casemira, Kroosa, Benzeme ili Modrića”, napomenuo je Ancelotti.


“Momčad je navikla igrati s onima koji su igrali lani, no svi su dobili minute. Dobro smo završili ovaj prvi dio priprema i stekli samopouzdanje za osvajanje europskog Supoerkupa”, zaključio je Ancelotti.


Real Madrid je prethodno na američkoj turneji izgubio 0-1 od Barcelone i remizirao 2-2 s meksičkom Americom.


Modrić, koji će za mjesec dana napuniti 37 godina, u lipnju je produžio ugovor do 30. lipnja 2023. godine. U Realovom bijelom dresu osvojio je 20 trofeja.


Klub je ljetos doveo dva nova igrača. Stigli su njemački stoper Antonio Rudiger (29) iz Chelseaja te francuski veznjak Aurelien Tchouameni (22) iz Monaca.