Drugi tenisač svijeta

Rafael Nadal trenutno ne bi htio putovati na US Open: “Nasilje i pandemija stvaraju tešku klimu”

Hina

Rafa Nadal/Foto REUTERS

Rafa Nadal/Foto REUTERS

Trebamo čekati dok ne budemo imali više informacija o tome kako se virus razvija i kakva će situacija biti. New York je jedno od mjesta u svijetu koje je jako pogođeno pandemijom - rekao je NadalMADRID Španjolski tenisač Rafael Nadal je u četvrtak, dan nakon svojeg 34. rođendana, izjavio kako u ovom trenutku ne bi htio putovati na US Open gdje je prošle godine slavio.


– Da me danas pitate želim li putovati u New York na US Open, odgovorio bih vam: “Ne, ne želim” – kazao je Nadal u intervjuu preko Zooma. – Za par mjeseci, ne znam. Nadam se da da – dodao je drugi tenisač svijeta.


Tenis je zbog pandemije COVIDa-19 u blokadi do sredine kolovoza i još nije sigurno hoće li se US Open održati. Nakon njega bi se trebao igrati odgođeni Roland Garros.
– Trebamo čekati dok ne budemo imali više informacija o tome kako se virus razvija i kakva će situacija biti. New York je jedno od mjesta u svijetu koje je jako pogođeno pandemijom – rekao je Nadal.


Kada se nastave teniska natjecanja to će vjerojatno biti bez gledatelja što Nadala ne čini sretnim.


– Iskreno, mrzim tu ideju. No, ako je to jedini način, zašto ne? To je moje stajalište. Ne razumijem tenis bez energije gledatelja, bez strasti koju donosi pun stadion.


Nadal se osvrnuo i na prosvjede zbog smrti Georgea Floyda koji su zahvatili SAD.


– Naravno da sam zabrinut kada vidim sve te nesreće koje se događaju na ulici – kazao je Nadal. – Nasilje i pandemija stvaraju tešku klimu, teško ozračje za svijet. Važno je ostati miran, poštivati svakoga i živjeti u miru.