Španjolski tenisač

Rafael Nadal objavio da se vraća tenisu na prvom Grand Slam turniru sezone Australian Openu

Hina

Rafa Nadal/Foto REUTERS

Rafa Nadal/Foto REUTERS

Nadal je rekao da se planira umiroviti nakon sezone 2024. zbog niza ozljeda koje ograničavaju njegove nastupe na Touru



MELBOURNE – Španjolski tenisač Rafael Nadal vratit će se tenisu na prvom Grand Slam turniru sezone Australian Openu u siječnju, rekao je u srijedu direktor turnira Craig Tiley.


Španjolac nije igrao od siječnja ove godine kada je u drugom kolu Australian Opena u porazu od Mackenzieja McDonalda ozlijedio kuk.


U početku se očekivalo da će 37-godišnji Nadal, koji je do sada osvojio 22 Grand Slam naslova, pauzirati osam tjedana, ali je u lipnju operirao mišić kuka.




I iako je Nadalov predstavnik Benito Perez-Barbadillo izjavio za Reuters da još nema ništa za objaviti o Nadalovom nadolazećem rasporedu, Tiley je za ‘The Today Show’ kazao da je španjolski tenisač potvrdio svoje sudjelovanje.


“Ekskluzivno ovdje možemo otkriti da će se Rafa vratiti”, rekao je Tiley.


“Bio je odsutan veći dio godine i u razgovoru s njim posljednjih nekoliko dana potvrdio je da će se vratiti, zbog čega smo jako uzbuđeni To je sjajno”, kazao je Tiley.


Nadal je rekao da se planira umiroviti nakon sezone 2024. zbog niza ozljeda koje ograničavaju njegove nastupe na Touru.


Ispao je iz top 100 po prvi put u 20 godina ranije u sezoni i pao je na 240. mjesto na svijetu, ali ima pravo na zaštićeni ranking jer je bio ozlijeđen i nije se natjecao najmanje šest mjeseci.


Također je izrazio želju da igra na Olimpijskim igrama u Parizu sljedeće godine s teniskim turnirom koji će se održati u Roland Garrosu, gdje je osvojio 14 od svoja 22 glavna naslova.


Nadal je osvojio Australian Open dvaput, a svoju posljednju pobjedu ostvario je 2022. kada je pobijedio Rusa Danila Medvedjeva.