HNL

Puljani i Lokosi u skromnoj utakmici podijelili bodove

Hina

Foto PIXSELL

Foto PIXSELL

Bio je to skroman susret bez golova i velikih prilika i sa čak 49 prekršaja



PULA U prvom susretu 28. kola SuperSport HNL-a Istra 1961 i Lokomotiva su na stadionu Aldo Drosina odigrale bez golova.


Nakon dvotjedne ligaške stanke zbog obveza reprezentacija, Istra 1961 i Lokomotiva su otvorili posljednju četvrtinu prvenstvene utrke.


Bio je to skroman susret bez golova i velikih prilika i sa čak 49 prekršaja.




Prvu priliku na utakmici imali su domaćini u desetoj minuti, Elias Filet je pucao s desne strane, ali pored gola. U 24. minuti Istra je pokušala iz slobodnog udarca, Dario Marešić je odlično pucao iz daljine, ali je Mersinaj malo dotaknuo loptu i skrenuo je u korner.


Lokomotiva je prvi put zaprijetila u 31. minuti, kada je Marin Šotiček primio loptu na rubu kaznenog prostora i pucao, ali nije bio precizan.


U nastavku susreta ponovo su domaćini prvi zaprijetili. Filet je pucao iz velike udaljenosti, ali je Zvonimir Šubarić bio siguran.


Minute koje su uslijedile donijele su slab ritam igre, bez pravih uzbuđenja. U 79. minuti vidjeli smo i prvi gol, ali je radost doaćih navijača kratko trajala jer je pogodak Filet poništen zbog zaleđa.


Pet minuta prije kraja vidjeli smo i slab pokušaj Ivana Canjuge koji je pucao ravno u Marijana Ćorića. Canjuga je zaprijetio i u 90. minuti iz slobodnog udarca, ali je domaći vratar bio siguran.


U petak je na rasporedu i susret između Slaven Belupa i Osijeka, a preostale tri utakmice na rasporedu su u subotu, a sastaju se Varaždin – Gorica (14.50) Rudeš – Rijeka (17.00), te Hajduk – Dinamo (19.30).


Na vrhu ljestvice je Rijeka sa 59 bodova, Hajduk na drugom mjestu ima 55, a treći je Dinamo sa 54 boda, ali i susretom manje.


Lokomotiva je četvrta sa 40 bodova, dok je Istra sada osma sa 28 bodova. Slaven Belupo ima bod manje, a na začelju je Rudeš sa svega sedam bodova.