Nogomet

Prvi veliki derbi nakon SP-a pripao Manchester Cityju, Haaland i društvo izbacili Liverpool iz Liga kupa

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Sjajan susret odigrali su City i Liverpool, prvi veliki derbi samo četiri dana nakon finala Svjetskog prvenstva u Katru, a osim pet golova bilo je i nekoliko dobrih prilika s obje strane



MANCHESTER Nogometaši Manchester Cityja plasirali su se večeras u četvrtfinale EFL Liga kupa nakon što su s 3-2 na svom terenu pobijedili branitelja naslova Liverpool.


Strijelci za pobjednički sastav bili su Erling Haaland u 10., Riyad Mahrez u 47. i Natan Ake u 58. minuti, dok su golove za Liverpool postigli Fabio Carvalho u 20. i Mohamed Salah u 48. minuti.


Sjajan susret odigrali su City i Liverpool, prvi veliki derbi samo četiri dana nakon finala Svjetskog prvenstva u Katru, a osim pet golova bilo je i nekoliko dobrih prilika s obje strane. Sve je počelo u desetoj minuti kada je Kevin de Bruyne uputio precizan centaršut u šesnaesterac, a Haaland je lijepo primio loptu i savladao Kuivina Kellehera. Liverpool je izjednačio deset minuta kasnije nakon što je James Milner pronašao Carvalha u šesnaestercu, a ovaj opalio loptu u lijevi donji kut vrata Cityja.




Nakon nešto više od minute igre u nastavku City je ponovno poveo, a strijelac je bio Mahrez na asistenciju Rodrija. Slavlje domaćih nije dugo trajalo jer je Liverpool izjednačio samo minutu kasnije nakon brzog napada koji je završio Salah.


Konačan rezultat postavio je nizozemski stoper Ake u 58. minuti svladavši glavom Kellehera nakon slobodnog udarca De Bruynea.


Osim Manchester Cityja, četvrtfinale Liga kupa izborili su još Wolverhampton, Southampton, Nottingham Forest, Newcastle, Manchester United, Leicester i Charlton.