Legendarni uspjeh

Prošlo je točno 30 godina od olimpijskog srebra hrvatskih košarkaša, HOO će na Baldekinu obilježiti obljetnicu

Hina

Foto HOO

Foto HOO

Podsjetnik na jedan od najvećih uspjeha hrvatskog sporta svih vremena održat će se 6. kolovoza, s početkom u 9 sati, na šibenskom Baldekinu, kod spomenika nikad prežaljenom kapetanu i vođi tog slavnog košarkaškog naraštaja, Draženu Petroviću



ZAGREB Točno tri desetljeća od polufinalne pobjede hrvatskih košarkaša nad ZND-om (75-74) na Olimpijskim igrama u Barceloni, Hrvatski olimpijski odbor (HOO) i Zajednica sportova Šibensko-kninske županije na simboličan način obilježavaju 30. obljetnicu osvajanja legendarnog olimpijskog srebra naših košarkaša.


Iako je finalni ogled sa SAD-om (85-117), dva dana kasnije, imao fantastičan medijski odjek i nemjerljiv učinak za međunarodnu promociju mlade hrvatske države, ključ za osvajanje povijesnog srebra bio je pobjednički pothvat ostvaren nad Zajednicom Neovisnih Država u epskom raspletu olimpijskog polufinala.


Podsjetnik na jedan od najvećih uspjeha hrvatskog sporta svih vremena održat će se  6. kolovoza, s početkom u 9 sati, na šibenskom Baldekinu, kod spomenika nikad prežaljenom kapetanu i vođi tog slavnog košarkaškog naraštaja, Draženu Petroviću.




Tom prigodom na spomenik kapetanu srebrne hrvatske reprezentacije iz Barcelone 1992. godine simbolično će biti stavljena kapetanska vrpca.


Uz predstavnike domaćina i HOO-a, na obilježavanju se očekuje i nazočnost članova „hrvatskog Dream Teama“ iz 1992. godine.