Tenis

Prižmić nakon trosatne borbe ispao s jakog ATP turnira u Rotterdamu

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Prižmić je u šestom gemu nadoknadio zaostatak, ali već u sljedećem ponovno izgubio servis



ROTTERDAM Hrvatski 18-godišnji tenisač Dino Prižmić, koji je dobio pozivnicu za glavni ždrijeb ATP 500 dvoranskog turnira u Rotterdamu, nije se uspio plasirati u drugo kolo, a u tome ga je spriječio 33-godišnji Belgijac David Goffin koji ga je svladao sa 6-4, 6-7 (12), 6-1.


Dvoboj dvojice igrača koji su propustili aktivno sudjelovati u nedavnom Davis Cup susretu Hrvatske i Belgije u Varaždinu, počeo je bolje za nekadašnjeg sedmog tenisača svijeta. Goffin, koji je prošao dva kola kvalifikacija za plasman u glavni ždrijeb, u trećem gemu je došao do prvog ‘breaka’, a potom ga i potvrdio za vodstvo 3-1. Međutim, Prižmić je u šestom gemu nadoknadio zaostatak, ali već u sljedećem ponovno izgubio servis.


Goffin nije dopustio 18-godišnjem Splićaninu ponovni preokret te je nakon 40 minuta igre osvojio prvi set sa 6-4.




Belgijac je prvi došao do ‘breaka’ i u drugom setu, za vodstvo 3-2, ali je Prižmić uzvratio u sljedećem ostavivši suparnika bez poena. Goffin je ponovno došao do prednosti u sedmom gemu, da bi opet u sljedećem popustio pod kanonadom preciznih Prižmićevih udaraca s osnovne crte.


Odluka o pobjedniku drugog seta pala je u ‘tie-breaku’. Prižmić ga je otvorio odlično i poveo 3-0 uz dva ‘mini-breaka’. Hrvatski tenisač je prednost držao do vodstva 6-3, ali se Goffin uspio vratiti i izjednačiti na 6-6. Nakon što je Prižmić kod vodstva 7-6 propustio i četvrtu set-loptu, 33-godišnji Belgijac je izborio prvu meč-loptu (8-7). Prižmić se spasio na drugom servisu, natjeravši Goffina na pogrešku. Splićanin je propustio još četiri set-lopte, da bi konačno na devetu uspio natjerati suparnika na pogrešku za 14-12 te nakon gotovo 13 minuta igre u odlučujućem gemu odvesti meč u treći set.


Prižmić je bio u Varaždinu uz reprezentaciju, ali je odustao od igranja jer mu je nakon Australian Opena dijagnosticirana manja ruptura u kvadricepsu lijeve natkoljenice. Izašao je na meč s povezom oko lijeve natkoljenice, ali svojim kretanjem nije odavao dojam igrača koji ima problema s ozljedom.


No, mnoštvo napornih izmjena s osnovne crte i nagle promjene smjera kretanja, natjerale su Prižmića da početkom trećeg seta potraži pomoć fizioterapeuta, kad je Goffin uz ‘break’ u drugom gemu poveo 3-0. Nakon masaže i promjene poveza, Prižmić je nastavio meč, ali je dopustio Goffinu novi ‘break’ za 4-0. Činilo se da će Belgijac odjuriti prema 2. kolu, ali njegov 18-godišnji suparnik s pozivnicom za glavni turnir nije imao namjeru prepustiti mu pobjedu.


Goffin je u petom gemu trećeg seta propustio 40-30 i još tri prednosti, da bi Prižmić iskoristio drugu priliku za ‘break’ i smanjio zaostatak na 1-4. Nažalost, Prižmićev otpor nije dugo potrajao. Goffin je još jednim, sedmim ‘breakom’ u meču osigurao servis za pobjedu. Pedesetak minuta nakon što je propustio prvu meč-loptu u ‘tie-breaku’ drugog seta, 33-godišnji Belgijac je slomio otpor suparnika te nakon dva sata i 55 minuta meča proslavio pobjedu 6-4, 6-7 (12), 6-1 za plasman u drugo kolo turnira na kojem je 2017. bio finalist.


Goffin će u drugom kolu igrati protiv boljeg iz dvoboja Australca Alexa de Minaura i Amerikanca Sebastiana Korde.