Prvenstvo Hrvatske

Primorje EB u subotu igra prvi susret četvrtfinala: “U Šibenik idemo po pobjedu, bez kalkulacija”

Valentina Prokić

BIT ĆE OPET BURE U BAZENU – Lovro Paparić

BIT ĆE OPET BURE U BAZENU – Lovro Paparić

Bit će jaka utakmica, nema podcjenjivanja i zavaravanja, ali mislim da možemo još jednom slaviti u Šibeniku – kaže centar Primorja Erste Bank Lovro Paparić.



RIJEKA Vaterpolisti Primorja Erste Bank u subotu gostuju u Šibeniku kod Solarisa u prvom susretu četvrtfinala prvenstva Hrvatske. Primorjaši su ove sezone već dva puta bili bolji od Solarisa, u Šibeniku su pobijedili s golom razlike 10:9, a na Kantridi s dva gola prednosti, 11:9.


– Utakmice sa Solarisom uvijek su u egalu, ali ove samo sezone bili bolji u obama susretima pa se nadam da će se to ponoviti i u četvrtfinalu. Idemo posve spremni i odigrat ćemo što bolje možemo kako bismo pobijedili. Bit će jaka utakmica, nema podcjenjivanja i zavaravanja, ali mislim da možemo još jednom slaviti u Šibeniku – kaže centar Primorja Erste Bank Lovro Paparić.


Uzvratni se susret igra sedam dana kasnije na Kantridi, riječki vaterpolisti imaju priliku za popravak, no taj scenarij svakako žele izbjeći.




– Imamo drugu priliku za iskupljenje, ali vjerujem da nećemo kiksati. Idemo odmah na pobjedu, bez kalkulacija. Svi smo na broju i željni pobjeda – dodaje Paparić.


Na početku sezone Primorjaši su se nadali borbi za treće mjesto sa splitskim Jadranom, no Jadranaši su pokazali zube.


– Na početku sezone ambicije su uvijek visoke, dok ne vidiš svoje mogućnosti i mogućnosti protivnika. Jadran je zapaprio i Jugu i Mladosti tako da je postalo izvjesno da nećemo moći do tog trećeg mjesta. Preostaje nam da zadržimo četvrto mjesto – smatra zvijezda Primorja EB.


Iako gledatelja na tribinama nema već neko vrijeme, na tišinu se teško naviknuti.


– Meni je jako teško bez gledatelja, jednako je kao i u kazalištu, kad nema nikoga. Tišina, nitko ne plješće, nitko te ne bodri, ne možeš se na to naviknuti jer nema baš smisla. No ne smijemo ispasti iz forme, situacija je takva, moramo je prihvatiti, igrati pred praznim tribinama i završiti prvenstvo na najbolji mogući način. Dvije pobjede nad šibenskim Solarisom su ono što želimo i planiramo ostvariti – zaključio je Lovro Paparić.