Vaterpolo

Primorje EB sutra na Kantridi igra posljednje kolo skupine Euro Cupa: “Domaći navijači velik motiv za novi uspjeh”

Igor Duvnjak

PO TRI NOVA BODA - Karlo Babić/Foto V. KARUZA

PO TRI NOVA BODA - Karlo Babić/Foto V. KARUZA

Naravno da smo motivirani kao i uvijek, motiv više nam je igrati pred našim vjernim navijačima. Susret je lijep izazov za nas same, lijepo bi bilo pobjedom okončati ovu polusezonu - kaže Karlo Babić



RIJEKA Idiličan je ambijent na bazenima Kantrida, romantičnije duše uz ćakule i ispijanje jutarnjih kavica pod zubatim suncem guštaju gledujući Učku čiji se vrh zabijelio taman koliko treba da ukrasi i inače lijepu sliku. Ugodno je i među vaterpolistima Primorja Erste bank dok su na posljednjim treninzima uoči odlaska na zasluženi odmor, sve u kratkom razdoblju između duela s Mladosti u Premier Regionalnoj ligi i sutrašnje domaće utakmice protiv budimpeštanskog BVSC-a (20 sati) u posljednjem kolu skupine C LEN Euro Cupa. Riječani su kolo prije kraja nadmetanja u skupinama osigurali plasman u osminu finala.


Riječke »kapice« trebaju čim prije zaboraviti na poraz od Mladosti u susretu koji su igrali značajno oslabljeni bez viroznog vratara Ivana Maura Čubranića i iskusnog vaterpolskog vuka Darka Brguljana.


Važni utezi


– Dan nakon poraza od Mladosti odradili smo trening i počeli se pripremati za BVSC – kaže Karlo Babić, jedna od mladih riječkih nada. – Poraz od Žabaca nastojimo što prije zaboraviti. Iako nije imao rezultatski značaj, poraz u tom susretu nije nam lako pao. Izgubili smo na našoj Kantridi, no ne treba zaboraviti da nismo igrali u kompletnom sastavu. Ponavljam, nastojimo na to više ne misliti i sada pobijediti BVSC.




Vratar Čubranić i Brguljan su cijele sezone itekako važni utezi koji su u raznim utakmicama pridonosili da jezičac na vagi bude na strani Riječana, a to se i sada potvrdilo.


– Jasno da su nam oni nedostajali, uostalom, svaki igrač u ekipi dosta znači, vidi se kad izostaje, a pogotovo ovakva dva igrača. Odmah se osjeti da nismo pravi.


»Novi dan, nova radost«, moto je u taboru Primorjaša koji puni lijepih želja čekaju duel s budimpeštanskim gostima razmišljajući o trasiranju puteva k pobjedi.


Ostvareni ciljevi


– Naravno da smo motivirani kao i uvijek, a pogotovo kad igramo doma, motiv više nam je igrati pred našim vjernim navijačima. Susret je lijep izazov za nas same, lijepo bi bilo pobjedom okončati ovu polusezonu. Pritom pozivamo publiku da dođe u što većem broju. Uglavnom, želja nam je da u našem bazenu odigramo dobru utakmicu. Želimo osvojiti tri boda.


Ostvareni rezultati, ostanak u elitnom razredu Premier Regionalne lige, plasman u osminu finala LEN Euro Cupa te polufinale Final Foura Kupa Hrvatske u kojem su Riječani do posljednje minute prijetili velikom favoritu, splitskom Jadranu, Karlu i prijateljima su slasna torta, sutra protiv BVSC-a, koji ih je u Budimpešti svladao čak 16:7, žele svojim dobrim nastupom na nju staviti šlag.


– Polusezona je dobra, ostvarili smo sve ciljeve, ostali u Regionalnoj ligi i ušli u osminu finala LEN Euro Cupa, dok smo u polufinalu Kupa Hrvatske izgubili s tek golom razlike. Nemamo za čime žaliti, čak ni za ovim porazom od Mladosti te za onim u Budimpešti. Još samo da sutra osvojimo bodove, vjerujem da možemo pobijediti.