Vaterpolo

Primorje EB pobijedilo splitski POŠK u zaostalom susretu, Riječani se zagrijali za Mladostaše

Valentina Prokić

TRI GOLA - Roko Vuković u dvoboju s Božom Gadžom/Foto V. KARUZA

TRI GOLA - Roko Vuković u dvoboju s Božom Gadžom/Foto V. KARUZA

Razlika u kvaliteti bila je očigledna te je od samog početka utakmica bila jednosmjerna s izvjesnim ishodom. Gosti su u završnici popravili sliku na semaforu, iskoristivši opuštanje domaćih



RIJEKA Vaterpolisti Primorja EB pobijedili su splitski POŠK u zaostalom susretu osmog kola prvenstva Hrvatske na Kantridi. Razlika u kvaliteti bila je očigledna te je od samog početka utakmica bila jednosmjerna s izvjesnim ishodom. Vaterpolisti POŠK-a u Rijeku su stigli bez četvorice igrača u zapisniku, dok je domaćina nedostajao samo Roko Jurišić.


Primorje EB – POŠK 12:9

Zaostala utakmica 8. kola prvenstva Hrvatske: Primorje EB – POŠK 12:9 (2:0, 4:1, 5:3, 1:5). Bazen Kantrida. Gledatelja: 40. Suci: Gavrilović i Šketelj (Zagreb). Delegat: Tripalo (Zagreb).
PRIMORJE ERSTE BANK: M. I. Čubranić (11 obrana), Vuković 3, L. Babić 2, Tomić 1, Brubnjak, Blažić 1, N. Čubranić 1, K. Babić 1, Sotošek, Burburan 1, Crippa 1, Kaluđerović 1, Duvnjak-Starčević, Jurić.
POŠK: Tiozzo 1, Kovačević, Carev, Elez, Prižmić 1, Divković 1, Carrieri, Gadža 1, Sunara (8 obrana), Tonković 5.
Igrač više: Primorje EB 10 (5), POŠK 7 (2). Peterci: Primorje EB 1 (0), POŠK -. Tri isključenja: Burburan (Primorje EB), Carev, Elez (POŠK).

Skromno su otvorili Primorjaši utakmicu, prvi puta je Vuković zatresao mrežu nakon tri i pol minute igre, iskoristivši igrača više za 1:0. Dvije minute kasnije isti se igrač još jednom upisao u strijelce, a 2:0 rezultat je s kojim se otišlo i na »mali« odmor. No, u nastavak su riječki vaterpolisti krenuli furiozno. Kapetan Marko Blažić povećao je vodstvo nakon samo 26 sekundi igre, a Noa Burburan je dodao još jedan 27 sekundi kasnije za 4:0. Po realizaciji igrača više Kaluđerovića za 5:0, uslijedio je i prvi gostujući pogodak.

Foto galerija: Vaterpolo susret: Primorje EB i POŠK Foto: Vedran Karuza



Velika prednost




Maro Tiozzo zatresao je mrežu Maura Ivana Čubranića, iskoristivši brojčanu nadmoć dvije minute i 44 sekunde prije poluvremena. Nije da gosti nisu imali svoje prilike, ali je vratar Mauro Ivan Čubranić bio nepremostiva prepreka u prve tri četvrtine za splitske vaterpoliste, čije su lopte u nekoliko navrata odsjedale i na okviru gola. Na poluvrijeme su Primorjaši otišli s velikih plus pet – 6:1.


Prve četiri minute treće dionice igre domaći su igrači povećali prednost na čak 9:2. Jedini je pogodak u tom razdoblju za goste postigao Prižmić. No, zatim se probudio s dva brza pogotka najbolji gostujući pojedinac Eugen Tonković i smanjio na 9:4 u 22. minuti. Luka Babić dvama je golovima do kraja treće četvrtine ponovno svojoj momčadi osigurao veliku prednost, 11:4, uoči posljednje četvrtine, koja je posve prošla u znaku gostiju.


Posljednji pogodak


Tonković je smanjio na 11:5 32 sekunde nakon starta, a zatim je šest minuta prije kraja Brubnjak promašio peterac. Novi gol Tonkovića za 11:6 dao je dodatni podstrek gostima da iskoriste smanjenu brzinu domaćih. Karlo Babić iskoristio je igrača više za plus šest, 12:6 u 29. minuti, što je bio i posljednji pogodak Primorja EB u jučerašnjem dvoboju. Sliku na semaforu POŠK je popravio golovima Divkovića, Tonkovića i Gadže, tako da krajnji rezultat ne daje pravu sliku omjera kvalitete u bazenu.


Primorjaše već u petak očekuje novi ispit, gostovanje kod zagrebačke Mladosti (20.45 sati) u dvoboju 9. prvenstvenog kola.