Vaterpolo

Primorjaši uvjerljivo poraženi u uzvratnoj polufinalnoj utakmici, Splićani opravdali ulogu favorita

Denis Frančišković

NEMA PROLAZA - Kas Te Riele i Marin Tomasović/Foto M. LEVAK

NEMA PROLAZA - Kas Te Riele i Marin Tomasović/Foto M. LEVAK

Igrači Jure Marelje bili su premoćni gotovo u svemu, a da pritom, dojam je, niti nisu dali puni gas



RIJEKA Uzvratna polufinalna utakmica vaterpolskog Prvenstva Hrvatske: Primorje Erste Bank – Jadran 9:20 (2:6, 1:5, 1:4, 5:5). Bazeni Kantrida. Gledatelja: 100. Suci: Marko Matijević i Goran Gavrilović (Zagreb).


PRIMORJE EB: M. I. Čubranić, L. Babić 1, Te Riele 1, Abramović, Brubnjak 3, Brguljan 1, N. Čubranić 1, K. Babić, Doknić, Muslim 1, Crippa, Tončinić, Dipić, Burburan 1.


JADRAN: Marcelić, Burić 2, Marinić Kragić 3, Čagalj 1, Butić 1, Pejković 2, Bukić 2, Tomasović 1, Delić 3, Dobud 1, Žilić 1 (1), Dužević, Anić, Zović 3.




Peterci: Primorje EB -, Jadran 1 (1). Isključenja: Primorje EB 8 (2), Jadran 7 (4).


Vaterpolisti Primorja Erste bank uvjerljivo su poraženi i u uzvratu polufinala državnog prvenstva od Jadrana, nakon splitskih 6:14, Riječani su na svom bazenu “zamrznuti” na minus 11. Dogodio se manje-više očekivani scenarij, Splićani su opravdali ulogu velikog favorita i lakoćom projurili Kantridom. Igrači Jure Marelje bili su premoćni gotovo u svemu, a da pritom, dojam je, niti nisu dali puni gas.


Bez imalo problema osigurali su finale s Jugom AO koji je u dvije utakmice bio bolji od Mladosti u 32. prvenstvu Hrvatske. Riječanima pak ostaje borba za treće mjesto sa Žapcima, nemaju nakon polufinala za čim previše žaliti, nakon šest godina plasirali su se i među četiri najbolja hrvatska sastava.


Primorjaši su uspjeli odigrati 5:5 posljednju četvrtinu, ali to je već bio revijani ton utakmice u kojoj su Marinić Kragić, Delić i Zović zabili po tri gola, jednako kao i Brubnjak, inače najbolji golgeter, na domaćoj strani.


Jadranaši s povratkom Dobudom na centarskoj poziciji, koji se oporavio nakon ozljede, već u prvoj četvrtini jasno su pokazali da misle ozbiljno. I da Riječanima ne žele ostaviti niti trunke nade za bilo kakvom mogućom senzacijom ili ugrožavanjem njihovog splitskog kapitala. Marinić Kragić odmah je načeo mrežu Dipića koji je branio umjesto Maura Ivana Čubranića, a Bukić realizirao igrača više. Isto je na drugoj strani učinio Brubnjak za 1:2 nakon čega su gosti lakoćom “otplovili” na 1:5.


Vidjelo se odmah da će to biti “igra mačke i miša” pa je svaki domaći potez nagrađivan pljeskom. Onaj poseban zaslužili su asistent Brubnjak i realizator Burburan kad su na malom prostoru izigrali splitsku obranu kod 2:5. No, Jadran je već u prvoj dionici ostvario željeni scenarij kao na Poljudu kad je poveo s 5:1.


U drugoj četvrtini iznova je viđena gostujuća golijada pri čemu se Pejković dva puta upisao u strijelce, ali i tri dobre obrane Dipića te nekoliko Marcelića koji je majstorski zaključao vrata. Muslim je bio jedini strijelac za Primorjaše (3:6), a nakon gola Marinića Kragića Čubranić je propustio realizirati zicer u kontri.


Jednosmjerna ulica na Kantridi nastavljena je i u trećoj četvrtini, gosti su lakoćom dolazili do premoći u svim elementima vaterpolske igre. I samo stvarali sve veću razliku na semaforu. Zović je trećim golom pogodio za okruglo deset razlike 3:13, a Luka Babić odmah potom postigao jedini riječki gol u trećoj dionici.


Sve je u četvrtoj dionici pretvorilo u svojevrsnu reviju, otvoren vaterpolo bez puno obveza u igri. Delić je postigao još dva pogotka, zabio i povratnik Dobud, dok je s domaće strane posebno nagrađen pljeskom gledatelja efektan gol Brguljana iz daljine pod prečku (7:18).