Završetak sezone

Primorjaši na Kantridi igraju odlučujuću utakmicu za peto mjesto PH-a: “Poraz nije opcija, favoriti smo”

Valentina Prokić

Sven Augusti i Lovro Paparić/Foto V. PROKIĆ

Sven Augusti i Lovro Paparić/Foto V. PROKIĆ

Poraz nije opcija. Mi smo apsolutni favoriti i siguran sam da neće biti nikakvih iznenađenja – kaže Lovro Paparić, centar Riječana uoči ogleda s Medveščakom



RIJEKA Vaterpolisti Primorja Erste Bank večeras od 20 sati protiv Medveščaka na Kantridi igraju odlučujuću utakmicu za peto mjesto Prvenstva Hrvatske, posljednje koje vodi u Premier ligu. Riječani su u prvoj utakmici u Zagrebu pobijedili 17:10.


– Izgleda kao da je sve riješeno, ali nije. Prednost od sedam golova je velika, ali ne znači da smo sigurni jer se još svašta može dogoditi. Na nama je da otvorimo utakmicu kako treba, ne ponavljamo pogrešku iz Zagreba, budemo agresivni i ozbiljni te zaključimo ovu turbulentnu sezonu na najbolji mogući način. Tako bismo na neki način ostvarili cilj, barem onaj što je u našim mogućnostima. Trebali smo biti u prilici da se borimo za broncu, da eventualno završimo četvrti, što je bio naš cilj od samog početka prvenstva, ali nismo. Peto mjesto i Regionalna liga su najviše što sad možemo – kazao je centar Primorja EB Lovro Paparić.


Domaća momčad svakako je favorit u večerašnjoj utakmici te bi svaki drugi ishod osim pobjede bio posve neočekivan.




– Poraz nije opcija! Mi smo apsolutni favoriti u ovoj utakmici i siguran sam da neće biti nikakvih iznenađenja. Osjećamo se dobro, možda smo malo slabije otvorili utakmicu u Zagrebu, ali brzo smo se uozbiljili. Danas nećemo dovoditi trenera u situaciju da mora zvati »time-out« da bi nas probudio – dodao je Paparić.


Primorjaši su nakon problema s koronavirusom i nemogućnosti igranja utakmice za treće mjesto sa splitskim Jadranom završili u borbi za peto mjesto i plasman u Premier ligu.


– Psihički smo pali kada nam je oduzeta mogućnost da se borimo za treće mjesto, a dobila ju je momčadi koju smo mi pobijedili triput, a trebali smo i četvrti put. No na to nismo mogli utjecati jer nas je zadesila korona. Ipak, svi smo se digli, vratili i danas ćemo sezonu zaključiti pobjedom – poručio je Sven Augusti.


Nakon završetka seniorskog dijela sezone, u Primorju EB se okreću mlađim uzrasnim kategorijama koje će krenuti s natjecanjima te je cilj ponovno osvojiti Trofej Toni Nardelli za najuspješniji klub s mlađim uzrastima. Osim toga, startat će i upisi u Školu vaterpola.