Tužna vijest

Preminuo je Boro Jovanović, jedan od najboljih hrvatskih tenisača svih vremena

Portal Novilist.hr

Foto PIXSELL

Foto PIXSELL

S Nikolom Pilićem bio je finalist Wimbledona u paru 1962., a u dva navrata je (jednom s Pilićem, jednom samostalno) bio proglašen za najboljeg sportaša Jugoslavije



RIJEKA Hrvatski teniski savez objavio je na svojim službenim stranicama kako je preminuo Boro Jovanović, jedan od najboljih hrvatskih tenisača ikada.


Objavu prenosimo u cijelosti:


Jedan od najboljih hrvatskih tenisača svih vremena, Boro Jovanović, više nije s nama. Preminuo je u 85. godini, nakon što je ostavio neizbrisiv trag u hrvatskom i svjetskom tenisu. Prošle godine dobio je Nagradu za životno djelo u tenisu Hrvatskog teniskog saveza, kao priznanje za golem doprinos sportu i za rezultate koje je ostvario. S Nikolom Pilićem bio je finalist Wimbledona u paru 1962., a u dva navrata je (jednom s Pilićem, jednom samostalno) bio proglašen za najboljeg sportaša Jugoslavije u tradicionalnom izboru Sportskih novosti.




Osvojio je i zlato na Mediteranskim igrama u paru s Pilićem, te broncu pojedinačno, a u profesionalnoj eri imao je nekoliko zapaženih rezultata na nekim od najvećih turnira, koji se danas mogu usporediti s natjecanjima iz ATP-ove serije Masters 1000.


Rođen je u Zagrebu 21. listopada 1939., a nakon završetka igračke karijere 1974. bio je i teniski trener. Međunarodni teniski savez (ITF) ga je 2016. nagradio za poseban doprinos Davis Cupu. Datum posljednjeg ispraćaja bit će objavljen naknadno, a obitelji Bore Jovanovića izražavamo najdublju sućut.