HANŽEKOVIĆEV MEMORIJAL

Prekinut niz od sedam pobjeda: nakon Olimpijskih igara Amerikanka Valerie Allman opet bolja od Sandre Perković

Hina

Sandra Perković/Foto: PIXSELL

Sandra Perković/Foto: PIXSELL

Allman je pobijedila bacivši disk 69.63 što je treći najbolji rezultat ove sezone. Amerikanka je u Zagrebu pobijedila s boljim rezultatom od "zlatnog" hica s nedavnih olimpijskih igara u Tokiju gdje je pobijedila sa 68.98.ZAGREB Olimpijska pobjednica u bacanju diska Amerikanka Valerie Allman pobijedila je na “Hanžeku” prekinuvši niz od sedam uzastopnih pobjeda Sandre Perković na stadionu Mladosti uz Savu.


Allman je pobijedila bacivši disk 69.63 što je treći najbolji rezultat ove sezone. Amerikanka je u Zagrebu pobijedila s boljim rezultatom od “zlatnog” hica s nedavnih olimpijskih igara u Tokiju gdje je pobijedila sa 68.98.


Deveterostruka pobjednica zagrebačkog mitinga, Sandra Perković na koncu je bila druga sa 66.48, dok je teća bila Jamajčanka Shadae Lawrence sa 60.80. Četvrta je bila Njemica Julia Harting (59.06), Dankinja Lisa Brix Pedersen je bila peta (57.87), dok je naša druga predstavnica Marija Tolj je zauzela šesto mjesto s rezultatom 57.66.
Peterostruka europska i dvostruka svjetska prvakinja i olimpijska pobjednica u bacanju diska Sandra Perković, prvi put je na Hanžeku nastupila 2006. godine, a prvu pobjedu je ostvarila 2010.


Od tada je upisala devet pobjeda, a njezinu dominaciju dva puta su prekinule Amerikanke – 2013. Gia Lewis-Smallwood, a ove godine Allman.


Perković je još uvijek rekorderka Hanžeka sa 70.83 iz 2017. godine, a ove godine najdalje je bacila 68.31 m u lipnju u Firenzi.