Boris Letica

Predstavljeno zvučno pojačanje u Primorju EB: “Osjećam da ću guštati ove sezone”

Igor Duvnjak

Damir Glavan i Boris Letica/Foto Primorje EB

Damir Glavan i Boris Letica/Foto Primorje EB

Došao sam u mladu i vrlo dobru momčad i dat ću sve od sebe za ostvarenje što boljih rezultata. Tu je odlična radna atmosfera, očekujem da ću se dobro uklopiti. Osjećam da ću guštati - kaže Boris Letica



RIJEKA Na bazenu na Kantridi jučer je novinarima predstavljeno pojačanje najavljeno još prošlog mjeseca, a riječ je o bivšem reprezentativnom beku, iskusnom Splićaninu Borisu Letici. Kvalitetni bek rođen je 1983. godine, dijete je splitskog Mornara, koji je uz ostalo igrao i u Mladosti, u Šibeniku te u talijanskom Nerviju, mađarskom Debrecenu, turskoj Enki, a posljednja igračka adresa bio mu je Strasbourg.


U Francuskoj je lani osvojio naslov, igrao u momčadi s još nekoliko Hrvata od kojih je najpoznatiji bivši »jugaš« Pavo Marković. Dovođenjem Letice »primorjaši« su kompletirali poker novih imena, još ranije je naime angažiran trolist mladih Zadrana, došli su Ivan Vrbnjak, (1999. godište, desni vanjski), Marin Jovančević (1999. godište, lijevi vanjski, krilo) i Roko Jurišić (1999. godište, centar).


Nema dvojbe da će mladoj riječkoj momčadi u svakom slučaju dobro doći jedan takav iskusnik, pogotovo nakon odlaska Mislava Vrlića u Mladost i nakon što se nakon niza sezona od »primorjaša« oprostio iskusni slovački napadač Maroš Tkač otišavši u Canottieri. Osim poznatog beka, novinarima se obratio i Damir Glavan, nekadašnji trofejni igrač, osvajač medalja na najvećim natjecanjima, sada direktor kluba i jedan od trenera u Primorju EB.


Hinićev prijatelj




– Imam već puno igračkog iskustva, u karijeri sam već promijenio dosta klubova. Potekao sam u Mornaru, otišao sam potom u talijanski Nervi, tri godine bio u Šibeniku, potom u Mladosti isto toliko, najviše u karijeri, zatim u Debrecenu, a nakon povratka u Mornar u Istanbul te na koncu u Strasbourg tri godine – potvrđuje Boris Letica, itekako dobrodošlo pojačanje mladoj momčadi, u biti produžena ruka trenera u bazenu.


– Došao sam sada u mladu i vrlo dobru momčad i naravno da ću dati sve od sebe za ostvarenje što boljih rezultata. Raspitao sam se o momčadi, mladi su to igrači u razvoju, imaju potencijal za velike stvari. Tu je odlična radna atmosfera, očekujem da ću se dobro uklopiti. Osjećam da ću guštati u novoj sezoni.


U cijeloj priči je itekako bitno ime trenera Riječanina Igora Hinića, nekada jednog od najboljih svjetskih centara koji je svojevremeno bio Letičin suigrač u Zagrebu i u Istanbulu.


– Bio sam mlad igrač, a on je tada bio jedan od najboljih sidruna na svijetu. Napokon se dogodilo da se susretnemo, igrao sam protiv Hinića na reprezentativnim pripremama, a onda smo i zaigrali skupa, bili smo zajedno tri sezone u Mladosti te dvije sezone u Turskoj. Prijatelji smo – tvrdi Letica.


Upražnjeno mjesto


Ne treba biti veliki ekspert za ovu igru s loptom u vodi, u ovom je slučaju i vaterpolskom laiku sasvim jasno da su »primorjaši« u pravi tren dobili važno pojačanje, nužno mladoj i poletnoj momčadi. Potvrdio je to i Damir Glavan, Letičin kolega po struci, svojevremeno bek najveće međunarodne klase, čovjek koji je nastupao na najvećim natjecanjima, igrao u finalu Olimpijskih igara i bio klupski prvak Europe.


Pred Riječanima je nova sezona u drugačijoj formi od one prijašnje, igrat će se hrvatsko prvenstvo, a Regionalna liga je na čekanju zbog koronavirusa. U svakom slučaju, »regionalci« neće kao do sada igrati ligu, eventualno će odigrati samo završni turnir.


– Letica je našoj momčadi donio obilje iskustva i kvalitete, bit će od velike pomoći u novoj sezoni ovoj ekipi Primorja. Kada je Mislav Vrlić otišao u Mladost, ostalo je upražnjeno ovo mjesto i uspjeli smo se dogovoriti s Borisom da dođe u naš klub. Pred nama je sada jedna neizvjesna sezona, ekipa dobro radi, a uskoro nas očekuju i pripremne utakmice, dogovoreni su sparing susreti s Mladosti idućeg tjedna. Sezona počinje 3. listopada, riječ je o hrvatskom prvenstvu, Regionalne lige nema, možda se u travnju odigra finalni turnir – rekao je Glavan.