Odlazak u Kazahstan

Predstavljena nova utrka u kalendaru Svjetskog prvenstva u motociklizmu: “MotoGP dolazi u novu regiju svijeta”

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Utrka, čiji je točan datum održavanja još uvijek nepoznat, održat će se na stazi Sokol, koju opisuju kao "potpuno novi motosportski kompleks izgrađen u srcu središnje Azije". Nalazi se izvan Almatija, najvećeg grada u zemlji



PARIZ MotoGP će od 2023. u kalendaru imati utrku svjetskog prvenstva i u Kazahstanu, objavila je u utorak danas agencija Dorna koja organizira Svjetsko prvenstvo u motociklizmu.


Dorna je s kazahstanskim organizatorima potpisala petogodišnji ugovor.


“Godina 2023. označava početak novog petogodišnjeg ugovora koji će dovesti MotoGP u novu regiju svijeta”, stoji u priopćenju za javnost.




Utrka, čiji je točan datum održavanja još uvijek nepoznat, održat će se na stazi Sokol, koju opisuju kao “potpuno novi motosportski kompleks izgrađen u srcu središnje Azije”. Nalazi se izvan Almatija, najvećeg grada u zemlji.


Kazahstan je tako postao 30. zemlja će biti domaćin Velike nagrade od 1949. godine.


Osim u Kazahstanu, Dorna je prošli tjedan objavila da surađuje s indijskim vlastima s ciljem organiziranja motociklističke Velike nagrade u Indiji “u bliskoj budućnosti”.


Međunarodna staza Buddh, nedaleko od New Delhija, trebala bi biti domaćin ove utrke ako uđe u kalendar.


Ranije ovog mjeseca, Dorna je potpisala memorandum o razumijevanju sa Saudijskom Arabijom da uskoro bude domaćin jedne od etapa MotoGP Svjetskog prvenstva, bez navođenja datuma ili staze.


Za sada još nije objavljen službeni MotoGP kalendar za sljedeću sezonu, ali bi mogao sadržavati ukupno 21 utrku, kao što je bilo planirano 2022. godine prije otkazivanja VN Finske.