Rukomet

Predsjednik Zameta nakon ostavki dvojice članova Uprave: “Neću biti predsjednik bez utjecaja na sportsku politiku”

Igor Duvnjak

Milan Ivaniš/Foto M. GRACIN

Milan Ivaniš/Foto M. GRACIN

Kao predsjednik svakako imam pravo komentirati i odlučiti oko upravljanja Zameta. Bogdanović i Čupić se s time nisu složili i nakon nekih desetak dana su otišli - kaže Ivaniš



RIJEKA Mirni početak tjedna poslije redovnih ligaških utakmica za vikend nije bio nimalo miran u riječkom rukometu, za što se pobrinuo MRK Zamet. Za širu sportsku javnost je kao grom iz vedra neba odjeknula informacija da su Damir Bogdanović i Aleksandar Čupić dali ostavke na mjesta u Upravnom odboru Zamećana i to nakon što su 14. ovog mjeseca izabrani na izbornoj Skupštini, umalo nisu »sami sebe sreli kako ulaze i izlaze iz Zameta«.


Šalu na stranu, ispada da kada već nema rezultata ni bodova, ima barem događanja za ćakule onim dokonima, koje više zanimaju kadrovske križaljke i slične teme nego rasprave o recimo, potezima igrača i trenera na utakmicama.


Novi članovi


– Bogdanović i Čupić se nisu složili oko nekih mojih pristupa kada je riječ o djelovanju kluba u onom sportskom dijelu – kaže predsjednik Zameta Milan Ivaniš. – Njihova je, naime, odluka bila da se oni isključivo bave onim sportskim dijelom, a kao predsjednik svakako imam pravo komentirati i odlučiti oko upravljanja Zameta. Oni se s time nisu složili i eto, nakon nekih desetak dana su otišli, ali oni ni nisu bili tamo. To je realna istina. Mi sada rješavamo neke stvari na neki drugi način.




Kroz koji dan iznijet ću i neka imena koja bi ušla u Upravni odbor. Uostalom, to nam je od početka i bila želja. Već smo u ponedjeljak bili na nekim dogovorima, jasno da još nećemo spominjati o kome je riječ jer to nije posao od nekoliko minuta, trebam sjesti s ljudima i prodiskutirati neke stvari kako se ne bi ponovila ova situacija. Treba biti jasno, ovdje se nije dogodilo ništa loše osobno među nama, mi jednostavno imamo malo drugačije poglede na ovu priču. Konkretno, kao predsjednik kluba neću dozvoliti da nemam utjecaj na sportsku politiku.


Dno ljestvice


Sve ovo dio je svakodnevice kluba čija ekipa grca na dnu ljestvice na žalost onih ljubitelja riječkog rukometa, koje su prethodnici razmazili konstantnim učincima na razinama koje su za sadašnju svemirski udaljene. S nekadašnjom ekipom su muke mučili i oni najbolji, uključujući Zagreb, europskog prvaka, koje su Riječani znali matirati kada su u sastavu imali olimpijske pobjednike kalibra Puca i Ćavara.


Za sadašnju momčad Zameta autoriteti su Gorica ili Ribola Kaštela, da ne spominjemo Nexe. Iz Zameta su nicali svjetski i europski prvaci, kontinentalni klupski prvaci te olimpijski pobjednici, nažalost, sasvim drugi svijet.


Momčad nema niti boda poslije jedanaest kola. Sada ih očekuje put bez nade u Našice, do zimskog odmora igraju još s Goričanima i Varaždincima, tko zna hoće li pod božićni bor staviti jedan premijerligaški bod… To je surova i sumorna stvarnost kluba, koji dugotrajnim rješavanjima kadrovske križaljke izaziva buku kao da je Real Madrid, a na jedinom mjerodavnom mjestu, na parketu početnički zamuckuje.