Rana opravdanja

Predsjednik Hajduka: “Igrači i trener neće biti krivi ako ne osvojimo titulu, a Europu moramo igrati”

Portal Novilist.hr

Lukša Jakobušić/Foto PIXSELL

Lukša Jakobušić/Foto PIXSELL

Radije bih s ovim ljudima i igračima bio drugi nego s nekim drugima prvi - kaže Jakobušić



SPLIT Predsjednik Uprave HNK Hajduk Lukša Jakobušić komentirao je na Hajdukovoj skupštini sezonu koja se upravo završava, te je najavio planove za sljedeću. Jakobušić je već “našao krivca”, ukoliko se mogući trofeji ne osvoje.


“Ako ne osvojimo naslov prvaka, ni Dambrauskas ni igrači nisu krivi. Možemo biti krivi Niko ili ja, ili samo ja. Imali smo neke odluke u prvom dijelu. Možemo pričati da smo neke utakmice pobijedili, ali možda bi i druge završile onda drukčije. Nismo napravili nijedan izlazni transfer.


Imali smo odličnu ponudu za Jana Mlakara, ali nismo se odlučili. Taj Mlakar je sada ozlijeđen sam došao u Rijeku. Livaja i Kalinić su došli u Koprivnicu. Zamislite situaciju da igramo u Koprivnici, da smo prodali Mlakara i da je bilo 0:0. Ja bih mislio da je do mene. Kada se boriš za naslov, onda ne gledaš na novac”, rekao je Jakobušić pa dodao:




“Ispadanje od Tobola mene najviše boli. Ne boli nikoga više nego nas i sigurno vas najveće dioničare. Dva dana prije dolaska Nikole Kalinića mogli smo prodati Mlakara. Trener i igrači mogu nam samo donijeti prvenstvo. Radije bih s ovim ljudima i igračima bio drugi nego s nekim drugima prvi.


Dobra smo ekipa. U planu za 2022. i 2023. će najveće pojačanje biti ako ostanemo na okupu. Kod nas igrači u prosjeku ostaju 1.4 godine, a za rezultat je potrebno dvije. Naravno da trebamo igrati na tri fronta. Treba nam Europa. Hajduku je tamo mjesto, a moguće je da opet izgubimo od nekog Tobola.


Neće se ništa dogoditi ako ne osvojimo trofej. Nije nama samo cilj ući u grupnu fazu. Moramo biti i na proljeće, ali nemamo iskustva. To se vidjelo i s juniorima. Zašto su ispali na penale? Zato jer nemaju iskustva. Redovito gubimo tamo gdje bismo trebali dobivati. Ovo dosad nije dobro i nismo zadovoljni”, objasnio je predsjednik Hajduka.