Presica na Zametu

Predsjednica ŽRK Zamet povodom povratka kluba u elitno društvo: “Zametu tek sad treba prava podrška”

Igor Duvnjak

STIŽU OBEĆANJA SA SVIH STRANA - Mlade rukometašice Zameta vratile su klub na staze stare slave/Foto S. DRECHSLER

STIŽU OBEĆANJA SA SVIH STRANA - Mlade rukometašice Zameta vratile su klub na staze stare slave/Foto S. DRECHSLER

U ovim uspjesima pratio nas je RSS, imali smo pomoć Grada i Županije, bez njih ne bismo bili gdje jesmo - rekla je predsjednica Iva Lesjak



RIJEKA Povratak rukometašica Zameta u Prvu ligu, nedavno i matematički potvrđen, bio je jak magnet da se napuni Trofejna sala dvorane na Zametu. Uz stručno i organizacijsko vodstvo Zameta pred novinare su izašle i protagonistice uspjeha, igračice, koje su pod vodstvom trenera Drage Žiljaka Zametu vratile prvoligaški status.


Isto tako nastupila su istaknuta imena iz vodstva Grada, Županije i riječkog sporta.


– Proslavljamo ove lijepe trenutke koje naš klub proživljava. Čestitamo na uspjehu igračicama i treneru – rekla je Iva Lesjak sjetivši se preuzimanja kormila kluba prije tri godine. – Kada sam 2019. godine preuzela ovu funkciju, znala sam da neće biti lako. Zamet je klub s bogatom tradicijom. U ovim uspjesima pratio nas je RSS, imali smo pomoć Grada i Županije, svima hvala, bez njih ne bismo bili sada gdje jesmo. Prije tri godine morale smo istupiti iz Prve lige, sada smo konačno ostvarile naš cilj i vratile se među prvoligašice. Presretne smo. Gledajući nadalje, treba nam puno podrške, čeka nas novi teški posao.




– Čestitke našim mladim riječkim rukometnim damama – glas je iz kora čestitarki riječke dogradonačelnice Sandre Krpan. – Pokazale su da imaju veliko srce ostvarujući ovaj uspjeh. I ovaj uspjeh potvrđuje kako je važno pratiti ženski sport, isto kao i onaj muški. Čestitam treneru Zameta i igračicama te vodstvu kluba. Kao Grad Rijeka smo ponosni na vas, a ovaj se uspjeh itekako uklapa s činjenicom da je Rijeka Europski grad sporta.


– Ovo je velik uspjeh koji traži puno rada, znoja, odricanja – kazala je Dorotea Pešić-Bukovac, predsjednica Riječkog sportskog saveza. – Napravit ćemo sve da ovaj povratak u prvu ligu bude promocija ženskog sporta u gradu. RSS će i dalje pomagati da klub postiže što bolje rezultate.


POLITIČKA PODRŠKA – Iza zametskog prvoligaškog projekta stoje vladajuće strukture u Gradu/Foto S. DRECHSLER


Suzana Badurina, nekada vrsna vanjska igračica, koja se skupu obratila u ime Primorsko-goranske županije, kao nekadašnja rukometašica, zna što je sportski uspjeh i da ga treba proslaviti.


– Čestitke na ovom uspjehu upravi Zameta, igračicama i vodstvu – poručila je Badurina. – Nije lako voditi klub organizacijski i stručno. Radujem se, ovo je i moj klub. Djevojke, uživajte sada u ovim trenucima jer godine brzo lete. Kada jednom budete promišljale o događajima u životu, uvidjet ćete kako su vam ovo jedni od najljepših trenutaka.


Iskusni rukometni vuk Drago Žiljak, koji je desetljećima kao igrač i trener na uzburkanim rukometnim valovima, zadovoljan je okončanim poslom.


– Ove igračice su naše sportske heroine – rekao je Žiljak koji je uz pomoć prvog suradnika Željka Vujmilovića, profesora Nikole Babića i naravno uprave kluba, došao do ovog povratka Zamećanki među prvoligašice. – Doveli smo ovaj naš rukometni klub u prvoligašku luku gdje mu je, uostalom, i mjesto. Ovaj rezultat nije kraj, nego novi početak našeg Zameta.