Uskoro pripreme

Predsjednica rukometašica Zameta optimistična: “Nema straha od reprize prošle sezone”

Igor Duvnjak

Iva Lesjak/Foto V. KARUZA

Iva Lesjak/Foto V. KARUZA

Prijelazni rok je skoro pa gotov. Pritom uz pomoć Grada Rijeke očekujemo još veći iskorak kako bismo se stabilizirali u Prvoj ligi - kaže Iva Lesjak. Start priprema je 7. kolovoza s nizom novih igračica



RIJEKA Vodstvo rukometašica Zameta zadovoljno i s optimizmom čeka 7. kolovoza kada će Josip Štokić, uspješni mladi i ambiciozni senjski stručnjak okupiti ekipu na početku priprema za novu prvoligašku sezonu. Za njim i njegovim igračicama je odavno prošlo uzbudljivo razdoblje, sretno okončano koncem proljeća kada je HRS odlučio da ipak neće smanjivati broj klubova u Prvoj ligi pa su Zamećanke, trećeplasirane od dna ljestvice, ipak ostale prvoligašice.


Štokić je, inače, preuzeo sastav koji na koncu polusezone nije imao ni boda, u nastavku ih je počeo osvajati što bi ipak bilo nedovoljno za ostanak da se nije odustalo od smanjenja lige. Predsjednica kluba Iva Lesjak i najbliži joj suradnici su zapeli na kompletiranju prve ekipe, ali pritom ne zaboravljaju na djevojčice u mlađim pogonima, nasljednice kapetanice Ive Tabar i sadašnjih seniorki Zamećanki.


Omasovljenje


– Reorganizirali smo našu školu rukometa kroz ovih proteklih šest mjeseci – kaže Iva Lesjak. – Pritom smo u tu akciju, kojom je omasovljen broj djece, uključili i roditelje. Pokrenuli smo i suradnju s ovdašnjim školama te slijedom toga imamo veći broj djece u svim generacijama. Došli su i novi licencirani treneri, konkretno stigao je Filip Grpčić, koji je zamijenio Edu Šmita, stručnjaka koji ide u zasluženu mirovinu.




Uz to su u tijeku pregovori s još jednim trenerom, ali ćemo tek oko 20. kolovoza vidjeti može li doći i uključiti se u rad s mlađim dobnim skupinama. Pogon nam je itekako brojan, trenutno imamo u klubu oko stotinjak djece. Uza sve to, postigli smo i da igračice iz ove regije više ne obilaze Zamet. Bile su svojevremeno kolale neke neutemeljene priče kako Zamet ne prima djevojčice u mlađe dobne skupine. Zbilja ne znam otkuda ljudima ovakve ideje. Poručujemo još jednom da su vrata Zameta svima otvorena. U rukometu ovdje svi trebamo ujediniti snage, ne možemo ratovati međusobno.


Proteklih dana i tjedana Zamet je bio uspješan na rukometnoj tržnici, niz je novih igračica na koje trener Štokić može računati u novoj sezoni. Konkretno tu su dvije iskusne igračice, Silvija Černeka koja se nakon poroda vratila rukometu te Emma Jukan, oporavljena poslije ozljede. Zamet traži i pojačanja među susjedama.


Iz senjske Senije angažirane su Iva Stanić i Sara Svast, iz Murvice Ana Debelić te mlada reprezentativka, vanjska igračica Mirna Brusić iz Liburnija Opatije te Vita Vukelić iz Omišlja. Očekuje se još i dolazak golmanice Zore Markov iz redova Opatijki. Uz to u klubu nestrpljivo čekaju i oporavak iskusne Kristine Plahinek, igračice koja je nosila i reprezentativni dres, a u travnju je teško ozlijedila Ahilovu tetivu.


Iskorak


– Seniorski pogon nam je poprilično posložen, kada je o nama riječ, prijelazni rok je skoro pa gotov. Pritom uz pomoć Grada Rijeke očekujemo još veći iskorak kako bismo se stabilizirali u Prvoj ligi kao ovdašnje nositeljice kvalitete ženskog rukometa. Inače, prezadovoljni smo prijelaznim rokom. Naš sportski direktor Goran Stašek, koji je bio zadužen za sve ove dolaske, odradio je sve ono što smo zacrtali. Stvarno, ono što smo zamislili, to je i ostvareno.


Mislim da s ovakvom ekipom sigurno nemamo straha da će nam se iduće sezone ponoviti onaj scenarij koji smo imali u prošlom prvenstvu sa seniorskim sastavom. U mlađe uzraste nam pak dolaze igračice, prepoznale su Zamet kao klub u kojem se mogu razvijati. Dobro smo i organizirani, sada zbilja svatko radi svoj posao, Uprava se recimo zbilja zahvatila vođenja kluba i radi, to se pomalo i vidi na rezultatima. Naravno da uvijek može bolje, ali i sada smo prezadovoljni sa sadašnjom situacijom.