Hrvatski finale

POVIJESNI DAN Dodig zahvalio Gospi Međugorskoj, zlatni Mektić: “O ovome ni ne sanjaš jer su preveliki snovi”

Portal Novilist.hr

FOTOGRAFIJA ZA POVIJEST - Zlatni i srebrni hrvatski tenisači/Foto HOO

FOTOGRAFIJA ZA POVIJEST - Zlatni i srebrni hrvatski tenisači/Foto HOO

Nevjerojatno je da na prvim Igrama napravimo ovakav rezultat. Prvi smo na svijetu, na temelju naše kvalitete ovo se moglo očekivati, ali trebalo je to odraditi - rekao je MektićTOKIO Povijesni dan za hrvatski tenis i sport općenito, u finalu teniskih parova na Igrama u Tokiju zlatom su se okitili Nikola Mektić i Mate Pavić, a srebrom Ivan Dodig i Marin Čilić.


– Teško je objasniti kako se osjećamo, što god odgovorimo ne izražava osjećaje do kraja. Presretni smo, imamo zlatnu medalju – rekao je nakon finala Pavić, dok je Mektić dodao:


– Sanjaš o ovome, zapravo ni ne sanjaš, preveliki su to snovi. Onda osvojiš i misliš da ćeš biti presretan, ali emocije se miješaju i čudne su. S vremenom će ovo doći do glave, shvatit ćemo koliko je ovo veliko tek malo kasnije.Igramo kvalitetno, razumijemo se, uživamo u suradnji i turnirima. Nevjerojatno je da na prvim Igrama napravimo ovakav rezultat. Prvi smo na svijetu, na temelju naše kvalitete ovo se moglo očekivati, ali trebalo je to odraditi – rekao je Mektić.
Pavić je objasnio kako mu je u finalu bilo čudno s obzirom da hrvatska delegacija ni za koga nije navijala.


– Bilo je napeto i zanimljivo. Nadam se da su ljudi uživali u tenisu, bilo je čudno za igrati. Bez publike, takva je situacija, a naša ekipa ni za koga ne navija, već navija za sve nas. Ritam je bio sporiji, ali meč je bio kvalitetan i dobar. Odlučili su poeni na početku tie-breaka.


Povijesni uspjeh prokomentirali su i srebrni Čilić i Dodig.


– Nadam se da ovo nije bila zadnja prilika za naslov, ako stvari budu išle u pravom smjeru Pariz nije daleko… Nadam se da ćemo tamo imati i veliku grupu hrvatskih navijača. Atmosfera u Međugorju mora biti vatrena, imati dvije medalje s Olimpijskih igara. Ne mogu reći da je bio bolji trenutak za ostvariti ovakav uspjeh. Mislim da je Baldo danas najsretniji dječak na svijetu, tata i kum u finalu. Bila mi je čast što smo još jednom mogli predstavljati Hrvatsku na OI-ju – rekao je Čilić, a Dodig je zaključio:


– Zahvaljujem dragoj Gospi Međugorskoj za talent koji nam je dala, da Marin i ja u njemu možemo uživati u svom životu.