Uoči OI

Poslastica u Umagu: Potvrđen dolazak jednog od najboljih tenisača svijeta!

Portal Novilist.hr

Foto ATP

Foto ATP

Bit će to posljednji turnir prije nastupa na Olimpijskim igrama u Parizu koje za tenisače počinju već 27. srpnja, stoga je i ovogodišnje finale Umaga na rasporedu toga dana



RIJEKA Još je manje od pet mjeseci ostalo do početka 34. izdanja ATP turnira Plava Laguna Croatia Open Umag, a već sad je potvrđen dolazak jednog od najboljih tenisača svijeta. Bolje rečeno povratak, jer je Andrej Rubljov, peti na aktualnoj rang listi, već igrao u Stella Marisu te 2017. u Umagu osvojio prvi veliki profesionalni naslov.


Bit će to posljednji turnir prije nastupa na Olimpijskim igrama u Parizu koje za tenisače počinju već 27. srpnja, stoga je i ovogodišnje finale Umaga na rasporedu toga dana. 


„Andrej je jedan od najpopularnijih tenisača na Touru. Teško je jedino reći vole li ga više navijači ili kolege iz teniskog svijeta, ali ono zbog čega je osvojio simpatije diljem svijeta su definitivno njegova karizma i temperament. Umaška se publika uvjerila u njegove igračke mogućnosti još davne 2015. kada je nastupio s pozivnicom za glavni turnir, a naslovom 2017. započeo je njegov put ka samom vrhu kojem već godinama pripada“, rekao je direktor turnira Tomislav Poljak. 




„Danas, kada imamo Rubljova  kao Top 5 igrača svijeta ponovno u Umagu, dobivamo još jednu potvrdu važnosti prepoznavanja mladih zvijezda u nastajanju. Tim smo receptom u Umag, osim Andreya, u posljednjem desetljeću doveli i primjerice Alcaraza, Sinnera ili Auger-Aliassimea i od te formule zasigurno nećemo odustati. Plava Laguna prošle je godine predstavila svoj brend Plava Laguna Sport, čime se pozicioniramo kao turistička kuća, no i organizator najvećih sportskih događanja u Hrvatskoj“, istaknuo je Dragan Pujas, predsjednik Uprave Plave Lagune. 


Rubljov je u karijeri osvojio 15 ATP turnira, od čega vrijedi istaknuti prošlogodišnju titulu na ATP Masters 1000 u Monte Carlu, nositelj je olimpijskog zlata iz 2021., osvajač je Davis Cupa iste godine, a 2024. je započeo osvajanjem Hong Konga. 


Aktualni plasman na pojedinačnoj ATP listi, peto mjesto, ujedno je i njegov najbolji plasman u karijeri. Gotovo filmska priča je njegovo osvajanje prvog ATP naslova 2017. u Stella Marisu, kada je u glavni turnir ušao unatoč porazu u posljednjem kolu kvalifikacija kao lucky loser, a nakon otkaza zbog ozljede Borne Ćorića. Tada započinje njegov trijumfalni pohod gdje se pridružuje velikanima poput Moye, Mustera, Čilića, Fogninija, Thiema, Wawrinke, Alcaraza, Sinnera i mnogih drugih. 


Ovogodišnji Plava Laguna Croatia Open Umag održat će se od 19. do 27. srpnja i bit će to već 34. izdanje najstarijeg ATP turnira u Hrvatskoj. U odnosu na prethodne sezone raspored odigravanja mečeva bit će, međutim, značajno izmijenjen, jer odmah nakon umaškog turnira počinje tenisko natjecanje na Olimpijskim igrama u Parizu. Tako će glavni turnir početi već u nedjelju 21., polufinale je na rasporedu u petak (26.), a finale u subotu (27. srpnja).  


Plava Laguna Croatia Open Umag ponovno će biti vrhunski sportski događaj, a svi koji žele osigurati svoje mjesto na spektaklu u Stella Marisu već sada mogu osigurati svoju ulaznicu na poveznici službenog webshopa. Za centralni teren (ATP stadion Goran Ivanišević) ulaznice su u online prodaji od 1. ožujka, a za Grandstand će se kupovati u ATP shopu. Ulaznice su dnevne i jamče praćenje svih mečeva koji su na rasporedu tijekom tog dana.