Primorje EB

Poraz riječkih vaterpolista u Premier Regionalnoj ligi, Đurović ugasio sve nade u preokret

Igor Duvnjak

Darko Brguljan/Foto M. LEVAK

Darko Brguljan/Foto M. LEVAK

Raspoloženi vratar Darko Đurović s deset obrana, od čega i dva peterca, ugasio je sve riječke nade u preokret i osvajanje bodovaRIJEKA Utakmica 3. kola Premier Regionalne lige vaterpolista: Primorje Erste bank – Jadran Carine HN 8:13 (2:3, 2:3, 2:2, 2:5). Bazen na Kantridi. Gledatelja: 500. Suci: Dragan Štampalija (Šibenik) i Andrija Đurašković (Podgorica). Delegat: Željko Avramović (Kotor – Orahovac).


PRIMORJE EB: M. I. Čubranić, L. Babić, Kadivec 1, Tončinić, Brubnjak, Brguljan 3, N. Čubranić 1 (1), K. Babić, Burburan, Te Riele 1 (1), Crippa 1 (1), Paparić 1, Jurić, Doknić.


JADRAN CARINE HN: Đurović, Kholot 1, Vučurović, Vukičević 1, Vujović 1, D. Radović 1 (1), Nagaev 2, Gardašević 1, Baničević, Sladović, Čaraj 3, V. Radović, I. Radović, Stupar 1.
Igrač više: Primorje EB 5 (1), Jadran Carine HN 6 (5). Peterci: Primorje EB 5 (3), Jadran Carine HN 1 (1).


Raspoloženi vratar Darko Đurović (deset obrana, od čega dva peterca) i ostali gosti iz hercegnovskog Jadrana, uz ostalo vrsni i brzi plivači, uzeli su bodove na Kantridi, na kraju je ta pobjeda i previsoka. Gosti su, istina, vodili sve vrijeme, no kada su domaći, koji nisu zabili dva peterca, vidjeli da nema preokreta, popustili su toliko da su gosti odmakli na visokih čak 13:8.


Ovaj se vaterpolski film počeo loše vrtjeti za domaće, za prve niti četiri minute već su zaostajali za tri zaveslaja. Nakon što je Rus Kholot realizirao igrača više, Tin Brubnjak nije izjednačio iz peterca koji je obranio Đurović, nakon čega je stigla dvostruka kazna. Izrekli su je brzom realizacijom Čaraj pa onda Rus Nagaev, da bi onda Darko Brguljan s igračem više prekinuo ovaj početni gostujući niz, a Nizozemac Kas Te Riele iz novog peterca sveo razmak na minimum.


Minute u drugoj četvrtini su prolazile, a crnogorski gosti su održavali korak, dva prednosti zahvaljujući stopostotnoj realizaciji igrača više na koju domaća obrana nije imala odgovora. Prije “velikog odmora” Baničević je goste vratio na plus tri iz kontre, ali je stigao munjeviti odgovor Lovre Paparića efektnom akcijom i golom, no nije bilo i željenih 6:5 jer je u finišu četvrtine Đurović obranio peterac Brguljanu.


I u trećem dijelu Jadranaši su nastavili u svom ritmu u napadu te sa Đurovićem “zakopčanim do grla” među vratnicama i tako su i do sredine treće četvrtine predstave održavali dva, tri gola razlike. Do posljednjeg odmora odnos snaga bio je prvo promijenjen nakon realiziranog peterca Nike Čubranića i dalekometnog projektila Darka Brguljana, ali Vukićević je nečuvan odgovorio u posljednji tren četvrtine za 8:6.


Kolekcionar obrana, gostujući vratar Darko Đurović, nastavio je obogaćivati zbirku ostavljajući sve manje vremena domaćim “kapicama” za željeni preokret. Do sredine četvrte dionice rezultat je bio isti dok ga nije promijenio Čaraj s igračem više za teško dostižnih 9:6 četiri minute prije kraja susreta. Kada je još Kholot pogodio za 10:6, bio je to rasplet sinoćnje vaterpolske priče na Kantridi.


Primorje EB već u nedjelju igra iduću utakmicu Premier Regionalne lige, kada mu na Kantridu dolazi dubrovački Jug AO (18 sati).