Košarka

Poraz AO Škrljeva u Alpe Adria kupu: Johnson blokirao Barnjakov šut za pobjedu

Luka Medak

TRAGIČAR - Josip Barnjak u dvoboju s Brandonom Alstonom/Foto M. LEVAK

TRAGIČAR - Josip Barnjak u dvoboju s Brandonom Alstonom/Foto M. LEVAK

Škrljevčani su imali posljednji napad 13 sekundi do kraja, ali kapetana Barnjaka dočekao je Johnson i blokirao polaganje za pobjedu



MAVRINCI Utakmica 5. kola Alpe Adria kupa, skupina D: Adria Oil Škrljevo – Sluneta 74:75 (16:20, 22:23, 24:14, 12:18). Sportska dvorana Mavrinci. Gledatelja: 50. Suci: P. Pipan, N. Mohorić, S. Đekanović.


ADRIA OIL ŠKRLJEVO: Stojanović, Jelenković 8 (1-2), Vucić 4, Rajčić 10 (5-6), Vrgoč 10, Hortman 6, Kostić, Barnjak 20 (4-4), Bešić, Šajin 12, Slavica 4, Ćošić.


SLUNETA: David, Švejcar 18 (5-5), Johnson, Autrey 12, Pecka 24 (1-1), Bohuslav, Fait 9, Karlovsky 2 (2-2), Alston 10.




Košarkaši Adria Oil Škrljeva u neizvjesnoj završnici poraženi su od češke Slunete, čime su ostali bez šanse za drugi krug Alpe Adria kupa.
Škrljevčani su imali posljednji napad 13 sekundi do kraja, odgovornost je u svoje ruke uzeo kapetan Josip Barnjak, ali nakon što se riješio svojeg čuvara dočekao ga je Johnson i blokirao njegov pokušaj polaganja za pobjedu. Loptu je uhvatio Rajčić, no više nije imao vremena uputiti ju prema košu i Škrljevčani sada u nedjelju putuju u Češku na uzvrat u revijalnom tonu.


Vucić sa sirenom


Utakmica ja krenula dosta izjednačeno i prvih pet minuta susreta momčadi su odmjeravale snage, sve do rezultata 10:12, kada Fait dvjema uzastopnim tricama dovodi goste na osam poena prednosti (10:18). Ipak, u posljednjih 20 sekundi četvrtine Vucić je uspio smanjiti zaostatak, prvo polaganjem, a zatim je ukrao loptu i u kontri sa zvukom sirene pogodio za 16:20.
U drugoj četvrtini napad domaćih postao je malo statičan, ali zato se razbudio kapetan Josip Barnjak, koji je svojim tricama držao priključak Škrljevčana i nije dozvolio da se gosti odlijepe. Smanjili su Zeleni na 30:32 na pola četrtine, no do izjednačenja nisu uspjeli doći. Sluneta je držala prednost od tri poena do zadnje minuta, kada je Alston pogodio polaganje za 38:43, s koliko se i otišlo na veliki odmor.


Drama


Uspjela je u nastavku momčad Damira Rajkovića opet doći na dva poena zaostatka (46:48), ali kod gostiju se razigrao Pecka, čijih je sedam poena u nizu odvelo goste na 48:55. No, uporni Škrljevčani nisu im ni ovaj put dozvolili bijeg, Barnjak i Vrgoč su povezali sedam poena, a trica Vrgoča dovela je domaće do prvog izjednačenja (55:55) još od početnih 6:6. Minuta odmora gostiju bila je bez efekta jer Jelenković je odmah pogodio tricu za prvo vodstvo još od 3:0, a u idućem napadu i koš za plus pet i dotad najveću prednost zelenih na utakmici, s kojom se i otišlo u posljednjih 10 minuta (62:57).


U četvrtoj četvrtini Škrljevčani su više puta preuzimali vodstvo, ali sve je naposljetku bilo odlučeno u posljednjoj minuti. Prvo je Autrey preko Šajina zabio za 74:75, da bi Barnjak u sljedećem napadu napravio korake, iako se činilo da se zabio koš pod prekršajem. Autrey je već u sljedeće napadu mogao odlučiti pitanje pobjednika, ali isto je napravio grešku i zbog dvostrukog vođenja posljednjih 13 sekundi pripalo je domaćima, no Barnjak nije uspio realizirati koš za pobjedu i nastavak natjecanja u Alpe Adria kupu.