Nevjerojatna pobjeda

Poljakinja u samo 48 minuta i bez izgubljenog gema svladala Pliškovu te osvojila jaki turnir u Rimu

Hina

Iga Swiatek/Foto REUTERS

Iga Swiatek/Foto REUTERS

Nisam očekivala da ću tako dobro igrati na početku turnira, stvarno sam uzbuđna i sretna, kazala je 19-godišnja Poljakinja nakon trećeg naslova u karijeri



RIM Poljakinja Iga Swiatek pobjednica je WTA turnira tenisačica u Rimu nakon što je u finalnom susretu uvjerljivo porazila Čehinju Karolinu Pliškovu sa 6-0, 6-0.


Aktualna pobjednica Roland Garrosa je do pobjede stigla za svega 48 minuta i to bez izgubljenog gema.


“Nisam očekivala da ću tako dobro igrati na početku turnira, stvarno sam uzbuđna i sretna,” kazala je 19-godišnja Poljakinja nakon trećeg naslova u karijeri. Prvi turnir u karijeri osvojila je 2019. u Luganu, a potom je lani pobijedila na Roland Garrosu.




Za vidno šokiranu Pliškovu, koja je u polufinalu nadigrala najbolji hrvatsku igračicu Petru Martić, bilo je to treće uzastopno finale u Rimu. Prije dvije godine je pobijedila Britanku Johannu Kontu, dok je lani lani izgubila od Simone Halep.


“Do sada sam imala dobar turnir, ali danas nisam igrala svoj najbolji tenis. Ponekad postoje i takvi teški dani, moramo se suočiti s njima. Pokušat ću što prije zaboraviti ovo finale jer nemam puno vremena, uskoro su i drugi važni događaji,” poručila je Čehinja koja je ostala na 16 osvojenih turnira.