EKIPNO PH U ODBOJCI NA PIJESKU

Počinje ekipno prvenstvo Hrvatske u odbojci na pijesku, Opatijci kreću po treći uzastopni naslov prvaka

Ivan Volarić

Foto: Ivan Đorđević

Foto: Ivan Đorđević

- Naše ambicije se, neovisno o promjenama u sastavu, ne mijenjaju. Mi ćemo i ove sezone pokušati biti najbolji, ali smo svjesni da su se sve ekipe pojačale i da će ovo prvenstvo biti najjače do sada - kaže Ivan Đorđević.



RIJEKA Novi tereni u Vrapču ovoga vikenda ugostit će prvi od četiriju prvoligaških kola ekipnog PH-a u odbojci na pijesku. Odbojkaši Opatije u nešto izmijenjenom sastavu kreću po treći uzastopni naslov prvaka. Već prvoga dana natjecanja očekuje ih Siget, jedan od najvećih izazivača. Danas igraju i protiv novoga prvoligaša Umaga, u nedjelju su na rasporedu ogledi protiv još dvaju potencijalnih konkurenata za sam vrh, Žnjana i Zagreba.


– Naše ambicije se, neovisno o promjenama u sastavu, ne mijenjaju. Mi ćemo i ove sezone pokušati biti najbolji, ali smo svjesni da su se sve ekipe pojačale i da će ovo prvenstvo biti najjače do sada. Upravo zbog toga nećemo biti razočarani ako treću godinu zaredom ne uspijemo osvojiti naslov prvaka, iako ćemo sve učiniti da to napravimo – kaže Ivan Đorđević, trener, sportski direktor i igrač KOP-a Opatija.


U odnosu na prošlu sezonu neće biti Silića (ozljeda), Gavrilova, Pokeršnika (kvalifikacije za OI), Dell Orca (poslovne obaveze) i Dukića (obaveze u reprezentaciji Hrvatske). Ekipu će na prvom okupljanju uz Đorđevića i Ivana Lozića nositi dvojica igrača iz susjedne BiH Nenad Šormaz i Nedeljko Nikolić, te trojac iz MOK Rijeka, Kristijan Smiljanić, Vid Čargonja i Matija Donevski.




– Sve su to igrači koji su godinama naši članovi. Šormaz i Nikolić su od prvog izdanja Ičića na našem turniru i iskazali spremnost pomoći klubu. Sada se ukazala prilika. Dečki iz Rijeke pak godinama kvalitetno rade s trenerom Liverićem u dvorani, imaju potencijala i kvalitete da naprave dodatni iskorak i kada je u pitanju odbojka na pijesku, a ovo će im biti prilika da steknu dodatno iskustvo – nastavlja Đorđević.


Ženska ekipa KOP-a Opatija je uslijed obaveza oko matura i upisa na fakultete na otvaranju prvenstva dodatno pomlađena pa od igračica trenera Alena Pavačića ne treba previše očekivati ovoga vikenda. Pred njima su ogledi protiv Žnjana, Jaruna, Banjola i Čakovca.


– Jedino naše očekivanje je da djevojke u tehničkom dijelu i na planu borbenosti odrade svoj maksimum. Ako bude tako, onda će rezultat doći prije ili kasnije – rekao je Đorđević.


Opatijke su pretprošle sezone bile šeste, prošle sezone sedme, a ove moraju izbjeći posljednje, osmo mjesto jer vodi u drugoligaški rang. Naime, zbog velikog interesa ekipa ove sezone će se prvi put igrati i drugoligaško prvenstvo u obje konkurencije.