Tenis

Pobjednik US Opena 2020. u Hrvatskoj planira povratak na teren nakon teške ozljede: “Nadam se da ću doprinijeti senzaciji”

Hina

Foto USA TODAY Sports

Foto USA TODAY Sports

Velika mi je želja igrati u Davis Cupu. Premda je Hrvatska favorit nadam se da ću doprinijeti senzaciji, izjavio je Thiem



MADRID Austrijski tenisač Dominic Thiem, pobjednik US Opena 2020. godine, vjeruje da će se vratiti u formu do veljače kako bi igrao protiv Hrvatske kvalifikacijski meč za ulazak na završnicu Davis Cupa, izvijestila je španjolska novinska agencija EFE.


“Bude li sve u redu, igrat ću u Hrvatskoj”, rekao je 29-godišnji igrač u videokonferencijskom razgovoru s novinarima.


“Velika mi je želja igrati u Davis Cupu. Premda je Hrvatska favorit nadam se da ću doprinijeti senzaciji”, izjavio je Thiem.




Hrvatska, koja je prošli mjesec izgubila od Australije u polufinalu Davis Cupa, u veljači će biti domaćin Austriji. Pobjednik će se plasirati među 16 najboljih reprezentacija svijeta.


Thiem se trenutačno priprema za nadolazeću sezonu, vježbajući u teretani i na terenu, čime se oporavlja od teške ozljede. U travnju je zaigrao poslije pauze od 10 mjeseci uzrokovane ozljedom zgloba.


No u lipnju je morao otkazati nastup na Wimbledonu.


Austrijanac, koji se bio uspeo do 3. mjesta na svjetskoj ATP ljestvici, sada se nalazi na 106. mjestu.


Zasad će nastupiti na turniru u Saudijskoj Arabiji i “Exibition World Tennis League” turniru u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.


“Nadam se da ću u siječnju biti 100 posto spreman kako bih zaigrao na Australian Openu”, rekao je.