Rukomet

Pleša nakon uspjeha nad Bjelovarom: “Nema opuštanja dok i matematički ne osiguramo ostanak”

Igor Duvnjak

DVA VAŽNA BODA - Nikolina Pleša/Foto V. KARUZA

DVA VAŽNA BODA - Nikolina Pleša/Foto V. KARUZA

Odličan je osjećaj u ovoj seriji, zaslužile smo ga jer se jako trudimo i na treninzima i na utakmicama, svaka daje sto posto od sebe. Sve to nam se sada vraća - kaže Nikolina



RIJEKA Rukometašice Zameta je krenula karta, nakon što su u Sesvetama dočekale pun pogodak, ponovile su se sada s Bjelovarom. Taj uspjeh nad bjelovarskim favoritkinjama slasniji im je od bilo koje poslastice iz Sirele, lako moguće da im je i ključan u borbi za ostanak među prvoligašicama.


– Borile smo se svim srcem i itekako smo zaslužile ovu pobjedu. U svlačionici smo se dogovorile kako ćemo pružiti sve od sebe – kaže Nikolina Pleša koja je u taj pun pogodak s Bjelovarčankama ugradila pet pogodaka. Iz redova Riječanki sedam je imena koja su poentirala, Nikolina, za prijateljice u ekipi samo Niks, ovog je puta bila najefikasnija. Djevojka rođena 2004. godine u Senju, gdje je dobro naučila rukometnu abecedu, perspektivna vanjska igračica koja je među hrvatskim juniorskim reprezentativkama, studentica Fakulteta sigurnosti na radu u Rijeci, pravo je pojačanje iz Senije u vanjskoj liniji.


Susret s favoritkinjama iz Bjelovara kao da je održavao ove ožujske vremenske prilike, gošće su lako poentirale u čak prvih pet napada. Tada se slika polako počela mijenjati, Zamećanke su ih stigle i prestigle te do kraja više nisu ispuštale dragocjenu prednost.




– Nakon onog lošijeg starta rasporedile smo se u obrani, počele smo igrati čvršće i pridržavati se dogovora, onoga na što nam je trener Josip Štokić ukazivao još prije utakmice. Uz to smo zaigrale i staloženije u napadu.


U takvom razvoju događaja domaćice su, štujući kvalitetu suparnica, ali vjerujući u svoje kvalitete, dva koraka prednosti i znatno uvećale, odigrale su po onoj »suparnika ne treba ni podcijeniti ni precijeniti, treba ga pobijediti«.


– Izgarale smo i u drugom poluvremenu, opet smo uspješno zatvarale prolaze u obrani. U napadu smo pak igrale strpljivo, čuvale smo se pogrešaka nastojeći ih svesti na što nižu razinu.


U rukometu je teško do uspjeha bez prave golmanske podrške, Zamećankama je ona ovog puta bila pravi vjetar u leđa. Dobar dio utakmice moglo se u stilu Novih fosila zapjevati refren »Moja Milena« gledajući Milenu Vujisić kako niže obrane. Kada je stala, uspješno ju je zamijenila Zora Markov.


– Golmanice su nam ovog puta bile odlične. Obranile su bitne lopte, teške šuteve, »zicere«. Značajno su doprinijele pobjedi.


Riječanke su si dale oduška na kraju, pjesmom i plesom proslavile su pobjedu, drugu zaredom nakon uspjeha u Sesvetama. Imaju »povoljan vjetar«, neporažene su pet kola.


– Odličan je osjećaj u ovoj seriji, zaslužile smo ga jer se jako trudimo i na treninzima i na utakmicama, svaka daje sto posto od sebe. Sve to nam se sada vraća. Gledajući na nastavak prvenstva, mislim da ćemo svakako ostati među prvoligašicama, ovo su nam važna dva boda. Jasno, nema opuštanja dok i matematički ne osiguramo ostanak.