NBA DOIGRAVANJE

Phoenix Sunsi na krilima iskusnog Chrisa Paula još jednom nadigrali Nuggetse, poveli 2-0 u seriji

Luka Medak

Chris Paul i Devin Booker/Foto: REUTERS

Chris Paul i Devin Booker/Foto: REUTERS

Za Sunse je bila ključna treća četvrtina, koju su pobijedili 11 poena razlike nakon što su vodili s 10 poena na poluvremenu i time su ostavili Nuggetse bez ikakve šanse u završnom periodu. 



RIJEKA Phoenix Sunsi su i drugi put svladali Denver Nuggetse, poveli 2-0 u seriji i uspješno obranili svoj domaći teren.


Za Sunse je bila ključna treća četvrtina, koju su pobijedili 11 poena razlike nakon što su vodili s 10 poena na poluvremenu i time ostavili Nuggetse bez ikakve šanse u završnom periodu.


Sunse je predvodio Devin Booker s 18 poena i 10 skokova, ali daleko najbolji igrač utakmice bio je 36-godišnji Chris Paul, završivši susret sa 17 poena, ali i čak 15 asistencija uz niti jednu izgubljenu loptu. Hrvatski reprezentativac Dario Šarić igrao je 16 minuta, a u tom periodu upisao osam poena, četiri skoka i asistenciju.




U prvoj utakmici nakon što je proglašen za najkorisnijeg igrača NBA lige, Nikola Jokić je odradio svoj dio posla za Nuggetse s 24 poena, 13 skokova i šest asistencija, no podrška suigrača bila je gotovo nikakva. Drugi najbolji strijelci su bili Paul Millsap i Michael Porter Jr. s 11 poena, s tim da je Porter šutirao katastrofalnih 3-13.


Serija se sada seli u Denver, gdje će Nuggetsi morati pod svaku cijenu pobijediti ako žele u finale konferencije jer niti jedna momčad u povijesti NBA lige se nije uspjela vratiti nakon zaostatka 3-0.


Rezultat: Phoenix – Denver 123:98 (2-0).