WTA Rim

Petri Martić ne ide protiv Putinceve, Kazahstanka ju je ovoga puta porazila u Rimu

Hina

Petra Martić/Foto REUTERS

Petra Martić/Foto REUTERS

Prošli tjedan je Martić od Kazahstanke poražena u osmini finala US Opena (3-6, 6-2, 4-6), a u Rimu je Putinceva bila na pragu vrlo uvjerljive pobjedeRIM Najbolja hrvatska tenisačica Petra Martić poražena je u dvoboju 2. kola WTA turnira u Rimu od 30. igračice svijeta Kazahstanke Julije Putinceve s 3-6, 7-6 (2),  4-6 nakon maratona od tri sata igre.


Martić (WTA-16.) je i drugi tjedan zaredom poražena od Putinceve, koja očito ima igru koja ne odgovara Dućanki. Prošli tjedan je Martić od Kazahstanke poražena u osmini finala US Opena u tri seta 3-6, 6-2, 4-6, a u Rimu je Putinceva bila na pragu vrlo uvjerljive pobjede jer je vodila s 6-3, 5-1, a potom se Martić vratila, spasivši meč-loptu i izjednačila na 1-1, no u trećem setu više nije imala snage za konačan preokret.


U meč je Martić krenula s 0-5, potom se sabrala i dobila tri gema zaredom, ali je izgubila set s 3-6. U drugom setu počelo je još gore, Petra je izgubila čak tri svoja servisa zaredom, Putinceva povela s 5-1 i u sljedećem gemu na servis Martić imala meč-loptu, a tada dolazi do preokreta. Martić dobiva pet gemova zaredom, kod 6-5 propušta dvije set-lopte, ali u “tie-breaku” vlada terenom, stječe prednost od 4-0 i to ne ispušta za izjednačenje u setovima. Taj set je trajao čak 77 minuta.
Treći set je započeo nervozno, četiri gema zaredom nijedna od igračica nije uspjela zadržati svoj servis, a onda jesu zaredali gemovi bez “breaka”. Petra je kod 4-4 propustila dvije vezane lopte za obrat i to se pokazalo kobnim jer je u sljedećem gemu Petra propustila i 40-15, a Putinceva iskoristila drugu meč loptu.