Tenis

Petra Martić ostala bez četvrtfinala WTA turnira u Lyonu, bolja je bila nižeplasirana Amerikanka

Hina

Foto V. KARUZA

Foto V. KARUZA

Hrvatska tenisačica, koja je bila postavljena za četvrtu nositeljicu, odlično je otvorila meč. Povela je 4-0 uz dva oduzeta servisa, a potom mirno privela seta kraju za vodstvo 6-2



LYON Hrvatska tenisačica Petra Martić nije se uspjela plasirati u četvrtfinale WTA turnira u Lyonu nakon što je u susretu 2. kola izgubila od Amerikanke Alycie Parks sa 6-2, 6-7 (3), 2-6.


Hrvatska tenisačica, koja je bila postavljena za četvrtu nositeljicu, odlično je otvorila meč. Povela je 4-0 uz dva oduzeta servisa, a potom mirno privela seta kraju za vodstvo 6-2.


U drugom setu obje su tenisačice držale svoje servise, uz samo jednu break priliku koju nije iskoristila 22-godišnja Amerikanka. Na koncu je odluka pala u trinaestoj igri. Pri rezultatu 3-3, Parks je nanizala četri poena osvojivši set sa 7-6.




U odlučujućem, trećem setu Amerikanka je pri rezultatu 2-2 napravila break, a kod 4-2 još jedan i brzo zaključila priču.


Bio je to prvi međusobni susret Petre Martić koja se nalazi na 36. mjestu WTA ljestvice i Parks koja je 43 mjesta niže plasirana.


U četvrtfinalu će američka tenisačica igrati protiv pobjednice susreta između Crnogorke Danke Kovinić i Mađarice Anne Bondar.