Tenis

Petra Martić ispala u četvrtfinalu turnira u Varšavi, hrvatska tenisačica prekinula sjajan niz

Hina

Petra Martić/Foto REUTERS

Petra Martić/Foto REUTERS

Bio je to prvi poraz hrvatske tenisačice u posljednjih osam susreta. Martić je sjajan niz počela na WTA turniru u Lausanni koji je osvojila, a serija je prekinuta u četvrtfinalu turnira u VaršaviVARŠAVA Hrvatska tenisačica Petra Martić poražena je u četvrtfinalnom susretu WTA turnira u Varšavi od Ukrajinke Katerina Baind sa 6-1, 3-6, 4-6.


Bio je to prvi poraz hrvatske tenisačice u posljednjih osam susreta. Martić je sjajan niz počela na WTA turniru u Lausanni koji je osvojila, a serija je prekinuta u četvrtfinalu turnira u Varšavi.


Najbolja hrvatska tenisačica je sjajno ušla u meč protiv 190. tenisačice svijeta. Povela je 3-0, imala 4-1, a na koncu je set završio 6-1 nakon 30 minuta igre.
Martić je odličnom igrom nastavila i u drugom setu, povela je 2-0 uz rani break. Međutim, Ukrajinka je uzvratila izjednačivši na 2-2. U sedmoj igri je Baindl napravila novi break, a u devetoj još jedan za 6-3 i 1-1 u setovima.


Ukrajinka je bolja ušla u odlučujući, treći set. Imala je 4-1 uz jedan break, Martić je uspjela izjednačiti na 4-4, no kod 4-5 je izgubila još jedan gem za kraja meča.


Bio je to njihov drugi međusobni ogled, u prvom je (WTA turnir u Taškentu 2015.) uspješnija je također, bila ukrajinska tenisačica.